Yeni bir haftadan herkese merhaba
Bu hafta tamda mevsimi vitamin deposu portakallı parfe tarifi vermek istiyorum. Çocukların da büyüklerinde seveceği hafif bir sütlü tatlı.
Tabii mandalina, limon, vişne, böğürtlen ve çeşitli meyvelerle de yapabilirsiniz .
Umarım dener ve beğenirsiniz. Hepinize şimdiden
Afiyet olsun . Ağzınızın tadı bozulmasın
Sağlıkla ve neşeyle kalın.
Malzemeler;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Kreması için:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krema
Portakallı sos için:
2 adet portakal suyu
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
PORTAKAL SOSLU KEK TARİFİNİN YAPILIŞI:
Öncelikle yumurta ve şeker çırpılır, diğer malzemeler de eklenerek 180 derece de pişirilir. Kek soğuyunca 1.5 bardak sütle ıslatılır. Diğer tarafta krema ve portakal sos ayrı ayrı hazırlanır pişen krema sıcak hafif soğuyunca kekin üzerine dökülür, portakallı sos soğuduktan sonra eklenir. Buzdolabında dinlendirilir.
İsteğe göre süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN....