Bugün Konya’daki işbirliği, iletişim ve birliktelikten biraz bahsetmek istiyorum. Bunun dışında Konyalı fırıncılarla ilgili birkaç merak ettiğim konudan bahsedeceğim. Ve tabii ki 14 Mart Tıp Bayramını ne kadar kutlasak, doktorlarımıza minnet ve şükranlarımızı ne kadar anlatsak azdır.
GAZETEMİZ 8 YILINI DOLDURDU
4 mart tarihinin gazetemiz için önemli bir tarih olduğunu daha evvel açıklamıştım. 1980’li yıllarda İmtiyaz Sahibimiz Ahmet Baydar’ın babası tarafından kurulan gazetemiz Anadolu’da Bugün 1990’lı yılların ortalarına doğru kapanmıştı. Ve 4 Mart 2013 tarihinde babasının kurduğu gazeteyi devam ettirmek isteyen, İmtiyaz Sahibimiz Ahmet Baydar, gazeteyi yeniden açmıştı. Yüksek lisansını da “gazetecilik” konusunda yapan Ahmet Baydar Konya basın camiasına yeni bir renk katmış ve uyguladığı yayın politikasıyla da gazeteciliğin asli görevlerinden olan “tüm kesimlerin sesini duyurabilmek” ilkesini hayata geçirmiştir. Ve Anadolu’da Bugün Gazetesi doğruları yazan, Devlet politikalarının savunucusu, eksik gördüğü yerde de bu eksikliği kesinlikle haykıran bir yayın politikası çizmiştir.
Bu doğrultuda 8. yaşımızı kutladık. Tabii ki bizimle beraber Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Sefa Özdemir başta olmak üzere, Basın Konseyi Başkanımız Yusuf Gürbüz, Konya’da yayın yapan gazetelerimizin değerli sahipleri ve yöneticileri, TSYD Başkanımız Murat Dönmez, Basın İlan Kurumu’nun değerli Müdürü Ümit Mert, İletişim Başkanlığı Bölge Müdürümüz Tuncay Karabulut kutlamalarını sundular.
Pankobirlik ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinin çok değerli belediye başkanları, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ve sevgili oda başkanları, İl Milli Eğitim Müdürümüz gibi, Kültür ve Turizm İl Müdürümüz gibi Devlet kurumlarının çok değerli şube, il ve bölge müdürleri, İttifak Holding gibi birçok şirketimizin yöneticileri sağ olsunlar yıl dönümümüzü unutmadılar.
Konya Milletvekilimiz Sayın Halil Etyemez, Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, CHP İl Başkanı Barış Bektaş, İyi Parti İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Ekici, bu partilerin yöneticileri nazik kutlamalarını ilettiler.
Tabii ki tüm isimleri ayrı ayrı belirteceğimiz için burada sadece kısaca geçmek istedim. Tüm bu isimler, gerek İmtiyaz Sahibimiz Ahmet Baydar’ı gerekse bendenizi telefonla arayarak, çiçek göndererek, bizzat gelerek, mutlu günümüzde bizlerle beraber olmuşlardır. Hepsine ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim.
Tabii ki yerel gazete bir şehrin tarihidir. Arşividir. Tek bu yönüyle bile en önemli kurumlarından biridir. Mesela bendeniz şöyle bir bakınca Konya’daki gazetecilik hayatım boyunca şimdiki Konya Valisi de dahil olmak üzere 13 tane Mülki Amir yani vali görmüşüm. Bu süreçte tanıştığımız, beraber hizmet verdiğimiz, 100’ün üzerinde milletvekili tanımışız. Bu milletvekillerinden çoğunun adını ne biz sayabiliriz, ne da halka sorsanız çoğunu hatırlamaz bile… Üniversitelerimizde onlarca rektör görmüşüz, Keza onlarca emniyet müdürüyle veya diğer Devlet kurumlarının müdürleriyle çalışmışız. Ve Allah ömür verirse bizler burada yeni yöneticilerle de çalışmaya devam edeceğiz. Ve de bizden sonra bu gazeteciliğe devam eden arkadaşlarımız, kardeşlerimiz de bizim bıraktığımız arşivlerden de yararlanarak yüzlerce yöneticiyle, bu zor görevlerine devam edecekler.
Basının önemi muhakkak ki yavaş yavaş da olsa tekrar anlaşılmaya başlayacaktır. Şehrin yöneticileri içerisinde “gazetecilerin de olduğu” muhakkak idrak edilecektir. Ben bu düşüncelerle tekrar gazetemizde görev yapan 20’nin üzerinde kişi adına tüm hatırlayanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Ama keşke bu şehrin valisi, emniyet müdürü, rektörleri gibi yöneticileri de “bir “hayırlı olsun” deselerdi bu tüm Anadolu’da Bugün çalışanları için de güzel bir moral olurdu diye düşünüyorum…
BU SORU FIRINCILARIMIZA
Geçtiğimiz hafta sonunu Ankara’da geçirdim. Uzun süredir merak ettiğim bir konu vardı. Bu konu Ankara’da bir kez daha aklıma geldi. Konya dışında hangi şehre gidersek gidelim. Haliyle yemeklerimizi orada da yiyoruz. Ve çok ilginçtir ki, yemek yediğimiz yerlerde masaya getirilen ekmeklerin çok lezzetli olduğunu görüyoruz. Ama Konya’da üretilen ekmeklerde o lezzeti bulamıyoruz. Bahsettiğim öyle kepekli, çavdarlı vb. içerikli özel ekmekler değil. Bildiğiniz “francala” olarak adlandırılan ekmekten bahsediyorum. Yani “Türkiye’nin tahıl ambarı” olan ilimizde en güzel ekmeği bizim üretmemiz gerekmez mi? Buradaki sıkıntı acaba nedir? Bu konunun tekniğini bilmiyorum yanlışsa da muhakkak ki bize doğrusunu söyleyecek fırıncı dostlarımız vardır diye düşünüyorum.
14 MART BU SENE DAHA İYİ ANLAŞILDI SANIRIM
Dün 14 Mart Tıp Bayramı tüm yurtta kutlandı. Pandemi süreciyle birlikte Tıp Bayramının önemi ve başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının önemi çok daha net anlaşılmış oldu. Ancak bu tür özel günlerin önemini anlamak için başımıza bir “musibet” gelmesine gerek olmadığı kanaatindeyim. Umut ediyorum ki bundan sonra bu tür özel günlerin özelliği ve önemi çok daha iyi incelenir ve anlaşılabilir. Mesela emniyet güçlerimizin pandemideki görev zorluğunu, başta belediye işçilerimiz olmak üzere tüm emek veren işçilerin bu süreçteki zorlukla mücadelesi gibi konuları da unutmayarak nisan ayındaki Polis Haftası da, mayıs ayındaki Emek ve Dayanışma Günü de inanıyorum ki çok daha anlamlı bir durum halini alacaktır.
Bu vesileyle bir kez daha doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına minnet ve şükranlarımı bir kez daha sunmak istiyorum.
Dostlukla kalın.