MHP Kongresi ve Türk Dil Bayramı

Erhan Dargeçit

MHP Kongresi ve Türk Dil Bayramı

MHP’DE ÖRNEK KONGRE

Pandemi süreci maalesef sıkıntılı bir süreç ama so­nuçta hayat da bir şekilde devam etmek zorunda.

Pandemi ile hayatın normal akışını o kadar güzel koordine etmek lazım ki, ikisinin birbirine zararı ol­madan normal yaşam sürebilmeli. İşte MHP Konya II kongresi gerçek­ten bunun tam anlamıyla yaşandığı bir kongre oldu. Selçuklu Kongre Merkezi’ne delegeler maskeli olarak, teker teker ve ateşleri öl­çülerek alındı. Akabinde salondaki düzenlemelerde mesafe şartları göz önünde bulundurularak, bir-iki koltuk boş bırakılarak delegelerin oturmaları sağlandı. Bu arada tam da MHP gibi ideolojik bir partiye yaraşır şekilde boş koltukların her birinin üzerinde, MHP’li olarak mücadelelerini verirken hayatını kaybeden “ülkücü şehitlerimiz” dedikleri parti arkadaşlarının fotoğ­rafları ve isimleri iliştirilmiş durum­daydı. Bence çok takdire şayan bir uygulama idi.

Anlayacağınız fiziki şartların uy­gunluğu gibi, duygusal ve örgütsel şartlar da çok isabetli bir biçimde, MHP’den alışık olmadığımız bir şekilde hazırlanmıştı. Bu konuda emeği geçenleri tebrik etmeden geçemeyeceğim.

Kongrede Ak Parti II Başkan Yar­dımcısı ve Konya Büyükşehir Bele­diye Başkanı Uğur İbrahim Altay’da hazır bulundular. Ak Parti’den MHP’ye güzel birjestti bu destek. MHP de tam kadro salondaydı. Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP MYK Üyesi Bulduk Özdemir, Konya Milletvekili Esin Kara, MHP’li Bele­diye Başkanları, Belediye Meclisi Üyeleri, İlçe Başkanları, ilçe yöne­timleri hepsi hazır bulundular. Kısacası başındaki video gösteri­minden sonuna kadar çok düzgün ve tertip içinde hazırlanmış bir kongreyi yaşadık. Ve sonuçta yak­laşık 10 ay önce atanan il başkanı Remzi Karaaslan, şimdi de seçile­rek görevine devam edecek. Ben de gerek Remzi Karaaslan’ı gerekse yöneti­mini kutluyorum.

TÜRK DİL BAYRAMI KUTLU OLSUN

26 Eylül günü bilindiği üzere Türk Dil Bayramı’dır. Bilindiği üzere di­yorum ama bu biraz lafın gelişi aslında. İnanıyorum ki birçoğumuz bunu bilmiyor. Birçoğumuzda biliyorsak bile umurumuz­da değil. Neden Türk Dil Bayramı olmuş, ne­den Türk Dil Kurultayı toplanmış vb konuşmalara girmiyorum bile. Bu konular zaten bilinmesi gereken konular. Bilmeyenler varsa da artık bir zahmet araştırsınlar.

Ama şu önemli: Bir ülkenin dili, o ülkenin en önemli unsurudur. Ülkemizin kurtarıcısı, banisi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk dile verdiği önemi şu sözlerle vurgu­lamıştır: "Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişme­sinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.” Maalesef bilhassa son zamanlarda dile verdiğimiz önemin azalması aynı zamanda milli hislerin gelişme­siyle de doğru orantılı değil midir? Dili milli ve zengin olan bir halkın, hisleri de milli ve zengin olur. Dola­yısıyla Türk Dil Bayramı vesilesiyle bir kez daha Tük Dili’nin kullanımı­na dikkat çekmekte yarar vardır. Dostlukla kalın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.