Konyaspor, Olağanüstü Genel Kurulu’nu geçtiğimiz Çarşamba günü Selçuklu Kongre Merkezi’nde yaptı. Kongrenin gerçekten özenle, ihtimam gösterilerek, gayet modern bir şekilde hazırlanılarak, düzenlendiği gayet açıktı. Bu Olağanüstü Kongre’nin bundan sonrakiler için de örnek olması ve ufak tefek sorunlar varsa bunların da gözden geçirilerek daha da geliştirilerek bundan sonraki genel kurullara örnek teşkil etmesi gerekir.
Bu kongrede üye sayısının yükseldiği de gözükmekteydi. Divan Başkanlığının açıkladığına göre 412 üye hazirun listesini imzalamıştı. Daha önceleri 180’lerde olan üye sayısı, Hilmi Kulluk yönetimiyle 500’ün üzerine çıkartılmış. Yani Konyaspor üyeliğinin 1000TL, yıllık aidatların da 500 TL olduğunu düşünürsek sanırım yaklaşık 500 bin TL’lik bir gelir de buradan sağlanmıştır. Bu Konyaspor için oldukça güzel gelişmelerden biridir.
Kongrede aslında yönetim seçiminden ziyade önemli konu, hesaplar ve tüzük değişikliği idi. Tüzük değişikliği yapılan maddelerden birisi olağan kongrelerin 3 yılda bir mart aylarında değil mayıs aylarında yapılacak olmasıdır. Bu da kulübün hesap verebilirliğine katkı sağlayacak bir gelişmedir aslında. Yani buradaki tüzük değişikliğine göre bundan sonraki süreçte Konyaspor Kulübünün Olağan Kongresi 2020 yılının mayıs ayında yapılacaktır.
Tüzükte yönetim kurulu üye sayısı düşürülmüştür. Bu iyi midir, değil midir bilmiyorum? Aslında benim anlayışıma göre örgütlerde yönetim kurulu sayısı ne kadar çok olursa istişare mekanizması o kadar iyi çalışır. Ama tabii ki sonuçta hesap verme kurumu başkan olacağından bu tür talepler başkanın isteği doğrultusunda şekillenirse daha şık olur. Başkan Kulluk da, yönetim kurulu üye sayısını 15’e düşürmeyi uygun görmüş olacak.
Başkan Yılmaz Kulluk, oldukça açık ve net olarak kulübün hesap durumunu ortaya koydu. Önceki yönetimden kalan parayı, kendileri döneminde gelen ve harcanan parayı enikonu anlattı. Önceki Başkan Fatih Yılmaz da genel kuruldaydı. Başkan Kulluk, konuşması sırasında eski yönetimden kalan borçtan bahsederken “dün akşam görüştüklerini ve mutabık kaldıklarını” da sözlerinin arasında söyledi. Hatta hesapları konuşması esnasında Fatih Yılmaz’a birkaç kez “öyle değil mi başkanım” diyerek onay isteyen Kulluk, Fatih Yılmaz’ın “bunları muhasebeci işleridir” diye cevaplaması sonucunda Başkan Yılmaz Kulluk bir gün evvel bu hesaplar konusunda hemfikir olduklarını ifade etti. Yani eski yönetimden, yeni yönetime devredilen hesaplarda daha evvel belirtildiği gibi afaki bir farklılık gözükmemekte olduğu kongrede de görüldü.
Sonuçta başkana itaatin üst derecede olduğu Konyaspor Olağanüstü Kongresi Konya’ya yakışı bir şekilde, sakin ve sükut içerisinde geçti.
Burada Divan Başkanlığını yapan Mehmet Demirel’in sakinliğine de değinmeden geçmemek lazım. Sporcu kişiliğiyle divan başkanlığına seçilen Mehmet Demirel, insancıl kişiliğiyle divanı idare ederken, siyasi kişiliğiyle de sabır ve sükûnet içerisinde salonu idare etti.
Tabii bu tür kongrelerde gündem maddelerinin yer değiştirmesi bile genel kurulun oylarına sunularak yapılması gereken işlerdir ancak herkesin oy birliği içerisinde olduğu bir ortamda bu kadar küçük ayrıntılar göze çarpmadı haliyle.
Başkan Yılmaz Kulluk konuşma yaptığı sırada Digitürk’le ilgili söylediği sözlerin yanlış anlaşılmasını da tamamen spekülatif bir bakış açısının ürünü olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Başkanın sözleri gayet açıktı. Oradan başka bir anlam çıkarmak, zor olanı başarmak olurdu, birileri onu başarmış.
Bundan sonraki süreçte Konya’ya ve Konyalı’ya düşen, Konyaspor’a sahip çıkmak olmalıdır. Çünkü Konya her ortamda her ne hikmetse hakkı yenen veya hakkı çok kolay elinden alınan pozisyonunda olmaktan artık kurtulmalıdır. Tabii ki Futbol Federasyonunun yeni yönetimi bu konuda Konyaspor’un hakkının yenmemesinin sanırım en büyük garantisi olacaktır.
Hafta sonunda Konyaspor’un yeni yönetiminin görev dağılımı da yapılmış. Yeni görevlendirmelerle, tüm görev alanlara başarılar dilerken, Konyaspor’un her zamanki gibi yanında olacağımızı belirtmek isterim.