Halk bu yürüyüşe destek vermez

Erhan Dargeçit

Ülkedene zaman adaletle ilgili bir sorun çıksa, birisi ya da birileri “anlamsız”sebeplerle hapse atılsa, hep “acaba neler oluyor?” diye düşünmeye başlarım.Bunun örnekleri yakın tarihimizde oldukça mevcuttur.

 

Şimdibu günlerde de Enis Berberoğlu konusunda aynı şeyleri düşünmeye başladım. Birkere Enis Berberoğlu’nun neden, ne sebeple, hangi ipuçlarıyla içeriyeatıldığını henüz anlayamadım. Yani tüm basın yayın organlarının ifşa ettiğikonuda, Enis Berberoğlu’nun “Devlet sırrı ifşası” konusunu anlamak oldukça zor.Her neyse konum bu değil. Bu konuyu muhakkak hukukçular tartışacaktır. Buolayın ardından apar topar CHP “adalet yürüyüşü” başlattı.

 

Bununüzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamalarda bulundu: “Sandıktasonuç alamayanların sokağa çıkması, demokrasiden umudunu kesenlerin uygunadımlarla yürüyüşe geçmesi ısmarlama projedir. 15 Temmuz’dadoğan milli mukavemeti yıkmak, parlayan millet direncini kırmak ve rövanşınıalmak için bugünkü yürüyüş kurgulanmıştır. 15 Temmuz’u unutturup 20 Temmuz darbesi uyduran,kontrollü darbe ödevini karanlık odaklardan alanlar kurulmuş ve yolabırakılmışlardır. Bugün yola çıkmak 15 Temmuz FETÖ ihanetine sünger çekmek, hatta alttanalta destek vermek, şühedaya bir kez daha kıymak demektir.” Dedi.

 

DevletBahçeli’nin bu yürüyüşle ilgili tespitlerini anlayamayanlar için gerek KemalKılıçdaroğlu, gerekse CHP Grup Başkanvekili Engin Altay aslında açıklamalarınıyaptılar.

 

Kemal Kılıçdaroğlu yaptığıaçıklamada cezaevinde bulunan ve PKK’nın yasal partisi konumundaki HDP’nineşbaşkanı olan Selahattin Demirtaş’la ilgili övgü dolu sözler sarf ederekDemirtaş’ı ziyaret edebileceğini belirtti.

 

CHP Grup Başkanvekili EnginAltay da yaptığı açıklamada “15Haziran'da başlattığı yürüyüş Enis Berberoğlu için değil, 80 milyon içindir.Tutuklu gazeteciler içindir. 2O Temmuz mağdurları içindir.” Dedi.

 

Yani Altay   “Bu yürüyüşaynı zamanda HDP milletvekillerinin hapishanelerden kurtulması içindir.” Diyor.

 

Engin Altay daha ilginçolarak “Gün gelecek, bu evraklar, budosyalar nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası mahkemelerde savaşsuçlusu olarak yargılanacaktır.” İfadesini paylaşıyor.

 

Burada ilginç olan şu:Altay’a göre Cumhurbaşkanı Erdoğan savaş suçlusu olarak yargılanacak. Peki, şuanda Türkiye nasıl bir savaşın içerisinde?

 

Bugün Türkiye, PKK’ya karşı,FETÖ’ye karşı bir savaş veriyor. Dolayısıyla da bu terör örgütlerini piyonolarak kullanan emperyalizme karşı bir savaş veriyor. Bu savaşta millet olarak,PKK’nın, FETÖ’nün ya da ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşmaya çalışanemperyalizmden yana olabilir miyiz? O zaman buradaki savaş suçu nedir?

 

Bu “adalet” yürüyüşü, eğerKılıçdaroğlu ve Altay’ın açıklamalarından yola çıkılırsa amacı itibariyleDevlet Bahçeli’nin açıklamasının ne kadar yerinde olduğunu göstermiyor mu?

 

Bu yürüyüş eylemi, ülkedeadaleti başkalarının sağlamasına yol açabilecek bir eylemdir. Buna halktan birdestek sağlanamayacağı gibi, duyarlı Cumhuriyet Halk Partililer bile buyürüyüşe destek vermeyeceklerdir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.