Hafta sonu için 5 kitap

Erhan Dargeçit

Ramazanayı boyunca Konya’da boş vakit çoğalır. Çünkü herkes genelde işine çok geçbaşlar; işten çok erken ayrılır, dolayısıyla da kendi yapacağın işler dışındakarşı tarafla yapılan işlerde muhatap bulmak zordur. Bunun bahanesi de“orucuz”dur.

 

Bunedenle bulduğum boş vakitlerimde uzun zamandır göz atmak istediğim kitaplarıokuma fırsatı yakaladım. Bugün o 5 kitaptan bahsetmek istiyorum.

 

Birincisiçok değerli ağabeyimiz, halen Konya Büyükşehir Belediyesi Garajlar ŞubeMüdürlüğü görevinde bulunan, Türkiye Yazarlar Birliği üyesi Ömer Lütfi Ersöz’ün “Ayetlerin IşığındaPeygamber Kıssaları ve Helak Olan Kavimler” isimli kitabı. Kitapta,isminden de anlaşılacağı üzere Hz. Adem’den başlayarak peygamber kıssalarıaraştırılmış. Sonunda Pompei kentinden bahseden kitabın başında da FatihaSuresi’nin kısa bir açıklaması bulunmakta. Yazarın akıcı üslubuyla, kıssaları,zevk alarak, kitabı elinizden bırakmadan okuyacağınızı belirteyim.

 

İkinci kitabımız, sevgili hemşerim ve meslektaşım CumaAli Koçak’ın “Ereğli Ovası’nı Yakan Hüzün ‘Şehzade Mustafa’nın Katli’ “ isimlikitabı…

 

Cuma Ali dostumuz Ereğlili veEreğli’de gazetecilik yapan bir arkadaşımız. Bilindiği üzere Kanuni SultanSüleyman’ın, Şehzade Mustafa’yı boğdurduğu yer olarak bilinen yer Ereğlisınırları içerisindedir. Bu olaya değinen Koçak bir tarihi roman tadında olayıanlatmış. TV’deki Kanuni dizisini izleyenler çok tanıdık bilgilerle dekarşılaşacaklardır.

 

Kitabın ikinci bölümünü deYunus Emre’ye ayıran Koçak; Derviş Yunus Emre’nin hayatını da gayet akıcı birşekilde anlatmış. Keyif alınacak bir kitap olmuş.

 

Üçüncü kitabımız yine birErsöz olan; saygıdeğer büyüğümüz Salih Sedat Ersöz’e ait. Salih Sedat Ersöz, “Aydan Arı Günden Duru” isimli kitabında Müslümanlarınkardeşliği, birliği, beraberliğinin neden gerekli olduğunu çeşitli güncelörneklerle de anlatmış. FETÖ örneği, 15 Temmuz örnekleri bunun için çokyerinde ve sosyolojik tespitler olarak kitapta yer almış. Kitapta ilgi çekecekgüncel konuların kritiği yanı sıra şiirler de okunmaya değer.

 

Bir diğer kitabımız genç birkardeşimizin romanı. Dostumuz ÖmerÇataltepe’nin kızı olan Ezgi Çataltepe’nin “Atlı Karınca” isimli romanını daRamazan vesilesiyle okuyabildik. Romanın ana teması aslında hayat. Ezgi,hayatta yaşadıklarımızı gayet güzel betimlemiş. Aslında tek cümleyle de bunukitabın başına koymuş “Kaçıyor, kovalıyor, dönüyorduk ama asla kimse kimseyedokunmuyordu.” Demiş. Aslında romanı okuyunca herkesin hayatta biratlıkarıncada olduğu duygusunu hissediyorsunuz.

 

Bugün bahsedeceğim kitaplardan sonuncusu daProf.Dr.Haydar Öztaş’ın “Ermenek(Taşeli) Bölgesinde Yetişen Bazı EndemikBitkiler” kitabı.

 

Sevgili Hocam çok değerli birçalışma yapmış. Ermenek bölgesindeki bitkileri teker teker incelemiş,fotoğraflarını çekmiş ve ilgilileri için hazır bir katalog haline getirmiş.Birçok bilim dalının da yararlanabileceği bir kaynak durumunda. Bu arada SayınHocamızın, hobilerinden birisi de fotoğraf çekmek olduğunu söyleyeyim. Vekitabın içerisindeki bitki fotoğraflarında da bu özel ilgileri görebilirsiniz.

 

Hafta sonunu okuyarakgeçirmek isteyenler için 5 tane kitap önerisini değerlendirmenizi salıkveririm. İyi hafta sonları.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.