Ereğlililer bir aradaydı

Erhan Dargeçit

Geçtiğimiz hafta sonu Türkiye’nin dört bir yanından Ereğlililer Konya’da buluştu. Oldukça yoğun bir katılımla Konya Göz Hastanesi’nin konferans salonunda yapılan buluşmada kimler yoktu ki…

NEÜ Rektörü Cem Zorlu, SÜ Tıp Fakültesi Dekanı Serdar Göktaş, profesörlerden Bekir Çakır, Erdal Kalkan, Serdar Karaköse, Behiç Serpek, Ereğli eski Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Anıl Serin, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ali Gökpınar, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Hakimi Ahmet Hamdi Yılmazok, Psikolog Sema Kavak, İller Bankası Bölge Müdürü Yüksel Demirci, Konya Noterler Odası Başkanı Ali Altuner, Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, Ereğli Belediye Başkanımız Özkan Özgüven, eski belediye başkanlarından Ahmet Özdoğan, İş adamlarımızdan Mustafa Maç, Halit Demirel ve ismini unuttuklarım varsa kusura bakmasınlar, birçok sanayici, iş adamı, akademisyen, bürokrat Konya’daydı. 1.Ordu Komutanı Musa Avsever, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, eski bakanlardan Ali Talip Özdemir, Nimet Baş, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Prof. Salim Güngör, Prof. Salih Yılmaz gibi isimler de katılamasalar da mesajlarıyla oradaydılar. (İsmine burada yer veremediklerim lütfen kusura bakmasınlar, atladıklarım olabilir)

Anlayacağınız Ereğli büyük duyarlılıkla ERKONSİAD çatısı altında bir araya geldi. Başkan Ali Süzgün, genç, dinamik, çalışkan bir avukat. Ereğlilileri tipik bir hemşericilik derneği algısından çıkarıp, daha dinamik ve daha güncel bir ekonomi derneğine çevirmek için yola çıkmış. Ve bu düşüncesinde de oldukça başarılı olan Süzgün’ün idealleri tüm dünyadaki Ereğlilileri buluşturabilmek. Ve bunu yaparken de hem bilimsel manada, hem ekonomik manada, hem sosyal manada Ereğlililerin işbirliğini sağlayabilmek.

Türkiye’nin neresine giderseniz gidin bir Ereğliliyle karşılaşmak mümkün. Hatta bununla ilgili bir de anekdot anlatan Başkan Süzgün “Eğer uzayda Ereğlili varsa onları da bulup onlarla da iletişim kuracağız diye düşünüyorduk ki, NASA’da çalışan bir Ereğlili olan Uzay Bilimci Zafer Acar’la karşılaştık” dedi. Uzay Bilimci Zafer Acar’da bir video mesajla geceye renk kattı.

ERKONSİAD, alışılagelmiş hemşerici derneklerinden farklı, Başkan Ali Süzgün, alışılagelmiş dernek başkanlarından farklı, dernek çalışmaları, alışılagelmiş dernek çalışmalarından farklı, kısacası Konya, alışılagelmiş derneklerden çok çok farklı bir dernek kazandığı gibi; Ereğlililer de tipik hemşerici derneklerinden çok çok farklı bir işbirliği merkezi kazanmış oldu. Herkese hayırlı olsun.

SEÇİME ÇEYREK VAR

31 Mart seçimlerine artık bu günü saymazsak 3 gün kaldı. Türkiye’de 57 milyon 93 bin 985 seçmen nüfusumuz var. Ancak kamuoyunda bu son zamanlarda en çok duyulan konulardan biri de “sandığa gitmeyeceğim” lafı. Vatandaşların en önemli görevlerinden birisi sandıkta oy kullanmaktır. Yani “sandığa gitmeyeceğim” sözü kimseye fayda sağlayamayacağı gibi demokrasi inancının da zayıflığını gösterecektir.

Ne olursa olsun, hangi partiye oy verilecekse verilsin, sonuç ne olacaksa olsun, kesinlikle sandığa gidip oy kullanmak yapılması gereken en önemli şeydir. “Nasıl olsa bir şey değişmeyecek o nedenle sandığa gitmeye gerek yok” diye düşünmek, oyunuzun aslında belki de hiç istemediğiniz bir partiye katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla öyle ya da böyle, 31 Mart 2019 Pazar günü tüm vatandaşların yapacağı tek şey vardır; o da oy kullanmaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.