Emniyet Müdürü göreve başladı

Erhan Dargeçit

Emniyet Müdürü göreve başladı

Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’ın Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne atanmasıyla, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nden, Konya İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Mustafa Aydın Konya’daki görevine geçtiğimiz hafta başladı. Öncelikle Sayın Müdürümüze hayırlı olsun dileklerimizi sunarken, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Bu vesileyle de Konya’nın emniyet açısından sorunlarından kısaca bahsetmekte yarar görüyorum.

Öncelikle Konya’da bariz belli olan bir asayiş sorunu olduğu ortadadır. Bir 5 yıl öncesine göre gerek silah kullanımı, cinayetler, gerek darp, gasp ve hırsızlık olaylarının tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da çok arttığı gözle görülür şekilde bellidir. Ve tabii ki asıl önemli konu sanırım uyuşturucu kullanımının çok arttığıdır. Uyuşturucu ile mücadele en yoğun biçimde devam etmelidir. Bu olayların yapısal bir hal almasının önüne muhakkak geçilmelidir.

Tabii ki en az bunlar kadar önemli ve tüm halkı ilgilendiren bir diğer konu ise trafik konusudur. Trafik konusu gün geçtikçe kronikleşen bir hal almaktadır ki, Konya’da tüm yaşamı etkilemektedir. Bundan önceki görev yerlerinde de trafik konusuna ayrıca bir önem gösteren yeni Müdürümüz Mustafa Aydın’ın bu konuda sorun çözücü önlemler alacağına kuşkumuz yoktur.

Gerek Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı’nın gerek Trafik Şube Müdürlüğü’nün bu konuda çok analitik ve çözüme dönük çalışmalar içerisinde olduğunu zaman zaman gazetelerimizden aktarmaktayız. Yeni Emniyet Müdürümüzle bu konuda bu sorunun çözümü için daha köktenci adımlar atılacağını bekliyoruz.

Yıllardır yapılan ceza zamlarıyla, günlük kesilen cezalarla bu sorunun hakkından gelmenin mümkün olmadığı ortadadır. Dolayısıyla daha yapısal çözümler için adım atılmalıdır. Tüm Türkiye’de kronikleşen bir sorun olan trafiğin Konya’da çözümüyle ilgili atılacak adımlar muhakkak ki tüm ülkede de örnek alınacak çözümler olacaktır.

Bu konuda atılacak adımlarda tüm Konya Emniyet Müdürü’nün arkasında olacaktır. Bu düşüncelerle tekrar Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’a yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Ve görevinde başarılar diliyoruz.

BİLİM FESTİVALİ KONYA’YA YAKIŞTI

Bilindiği üzere Konya’da cuma günü Bilim Festivali açıldı. Türkiye’nin örnek Bilim Merkezi’nde yapılan festivali 150 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Bilim Merkezi gibi Bilim Festivali de Konya için çok önemli bir adım oldu.

Tabii ki adet üzere bunun da eksiklikleri ilk etapta konuşulsa da bu konuşmaların ve eleştirilerin hiçbir anlamı olmadığını söylemek gerekir. Bu festival her sene kendisini daha da geliştirerek devam edecektir. Ve de düşünsenize bu 150 bin çocuktan 1 tanesi bilim adamı olmaya adım atsa bile bu durum ülkenin bir değeri olacaktır.

Çocukların bilime adım atmasında ufacık bir katkısı bile varsa bu festival birçok yapılan işlerden çok daha değerlidir. Ve tüm Konya hatta tüm Türkiye bu festivale sahip çıkmalıdır.

Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum. Bu festivalin devamı için tüm Konya elimizden geleni yapmalıyız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.