Nerelerde yarışmalı?

Emel Şerife Hasçağan

Zaman zaman da dile getirdiğimiz gibi gelişmişliğin önemli göstergelerinden birisi de trafiktir.

Trafik kurallarıyla ilgili olarak hepimiz kurallara uyulması gerektiğinden dem vurarak, “Herkesin birbirine saygılı olması lazım” ve benzeri cümleler kurarız ama gereğini yerine getirmeyiz. Yaptığımızla söylediğimizin farklı olduğu konuların başında gelen mevzuların başında trafik geliyor.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte ‘zincirleme trafik kazası’, ‘sis kazaya neden oldu’ gibi haberleri yine yoğunlukla görmeye başladık. Araç kullanımında dikkatin ne kadar önemli olduğunu hatırlatarak, “Aman dikkat!” diyorum…

Esas mevzuya geleyim; Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Konya’da da gençlerin yanlış tutku ve zevkler peşinde koştuğunu söyleyebilmek mümkün. Bunlarla hemen hemen herkes karşılaşıyordur muhakkak. Bizden söylemesi, hatırlatması; yanlış tercihler hayatların sona ermesiyle sonuçlanabilir.

Yanlış tutkulardan bir tanesi hız tutkusudur…

Hız tutkusu sonucu meydana gelen kazaların görüntülerini izlemek bile insanı ürkütebiliyor. Genç yaşta yaşamını yitirenlere üzülüyoruz.

Maalesef bu ‘tutku’ sonucunda başta gençlerimiz olmak üzere birçok kişi hem kendi canlarını hem de başkalarının canlarını tehlikeye atıyorlar.

Trafikte hız yapanların bundan ne anladığını ve bundan nasıl bir keyif aldıklarını bir türlü anlayabilmiş değilim. Tam manasıyla çılgınlık ama sonucu ağır…

Gençler ve genç kalanlar, illa yarışmak mı istiyorsunuz?

İyilikte yarışın, hayır işlerinde yarışın, güzel işlerde yarışın, ülkeye ve millete faydalı olma konusunda yarışın vesaire. Yarışacak alan çok.

Bunlarda yarışın, trafikte yarışmayın.

Esenlikler…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.