Yüz ölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük şehri olan Konya, İç Anadolu bölgesinin en zengin mutfağına sahip şehirleri arasında yer alıyor. Tabi ki Konya mutfağı denildiğinde ilk akla gelen lezzet şüphesiz etliekmektir. Bu lezzet incecik hamuru ve kıymalı harcı ile damakları şenlendiriyor. Konya'nın her yerinde her köşe başında mutlaka bir etliekmek dükkanı bulunur. Bu nedenle aslında Konya eşittir etli ekmek ile anılır demek yanlış olmayacaktır. Konya lezzetlerinden biri de tirittir. Bayat ekmek dilimlenir, fırında hafifçe kıtırlaştırılır ve kareler halinde kesilerek servis tabağına aktarılır. Haşlanan etler ateşten alınmadan 10 dakika önce tereyağı, tuz ve karabiber eklenir. 10 dakika sonra ateşten alınır. Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltılarak bu muhteşem lezzet oluşturulur. Konya haricinde başka şehirlere ait olduğu söylense de aslında Konya haricinde pek bir yerde tirit görülmez. Konya'nın diğer lezzetlerinden biri olan düğünlerin vazgeçilmez bamya çorbası ise diğer şehirlerde bamya yemeği olarak farklı şekilde yorumlanmaktadır. Bamyanın, kuşbaşı etin, soğan ve salçanın bir araya getirilmesiyle yapılan bamya, Konya'da yemek olarak değil çorba olarak soflarda yerini alır. Son olarak adını Mevlana'dan almış böreğimiz vardır. Bu börek üçgen şekilde ve içini istediğimiz malzemeyle doldurabileceğimiz bir tariftir. Genellikle kahvaltıların vazgeçilmezi olarak sofralarda yerini alıyor.