Bayramı bayram gibi yaşayalım

Emel Şerife Hasçağan

Mübarek Kurban bayramına artık sayılı günler kaldı. Ne mutlu ki, her anı manevi hava ile dolu Kurban Bayramına da ulaştık. Bilinmelidir ki,  bayramlar, Allah (c.c.) tarafından insanlığa hediye edilmiş çok özel ve mübarek günlerdir. Onun için bayramları itibarsızlaştıranlara ve 'bayram gelmiş neyime' gibi sözlere kulak vermemek gerekir.

Bayram günlerinde  yaşadığımız birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını hayatımızın tamamına yaymalıyız. Nasıl ki bayramlarda büyüklerimizi, akrabalarımızı ziyaret edip büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperek sevgi ve saygı temelinde davranıyorsak yılın diğer günlerinde de bu güzel davranışlarımızı sürdürmeliyiz.

Mübarek Kurban Bayramında hali vakti yerinde olanlar kurbanlarını kesecek ve ihtiyaç sahiplerini sevindirecek. Sadece ihtiyaç sahiplerini sevindirmekle kalmayacak ailesini, akrabalarını ve dostlarını da ziyaret ederek hepsini sevindirecek.

Bayramlar, birlik ve beraberliğimizin arttığı, insani ilişkilerimizin geliştiği ve yardımlaşmanın yaşandığı müstesna günlerdendir. Küslerin barıştığı, kırgınlıkların sona erdiği ve yüzlerin güldüğü bu günlerde, dayanışma ve kaynaşmanın da zirve yaptığı günlerdir.

Bayramları bayram gibi kutlamak için mümkünse bir yere gitmemeli, evimizin kapısını kapalı tutmamalı, gelen misafirlerimizle ilgilenilmelidir. Günümüzde sadece bayram günlerinde bir araya gelen insanların bu gibi mübarek günleri çok iyi kullanmalıdır.

Mümkünse akrabalardan büyükler başta olmak üzere herkes ziyaret edilmeli, arkadaş, dost ve komşularda hatırlanmalıdır. Kurban Bayramının özelliklerinden olan kurban etinin de ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına elimizden geleni yapmalıyız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.