Kokuların Frekansı Ve Enerjisi

Ayşegül Badem

Koku duygusu canlılar için çok önemlidir. İnsan bedenindeki frekanslar üzerinde çok etkilidir. Bir kokuyu hissetiğimiz zaman bilinçaltımızdaki bazı anılar canlanır.

Bunlar keyif veren güzel anılar da olabilir, bizi üzen olumsuz anlarda olabilir. Bir danışanımız kolonya kokusunu hiç sevmiyordu. Bunun kaynağını öğrenmek için biliç altına inip kök inancına baktığımız zaman, çocukluk döneminde ebeveynleri kavga ederken kolonya şişesinin etrafa döküldüğünü ve kişinin kolonya kokusuna kavga ve olumsuz anılar yüklediğini görüyoruz. Bu kokuyu her duyduğunda sebepsiz yere gerilip kendini kötü hissediyordu. Farkına varıp bilinçaltında dönüştürdük ve ona yüklediği anlamları kaldırdı.

Sevdiklerimizin kokusu, bahar kokusu, taze ekmek kokusu, yağmurdan sonraki toprak kokusu çiçek kokuları gibi birçok koku anılarımızda yer alır.

Kokuların bireye ve bilinçaltında ki kodlara göre tepkileri değişir.

Sabah uyandığınızda limonun ferahlatıcı enerjisi ile güne başlayabilirsiniz. Limon yağını esansını sabah kalkar kalkmaz koklamanız güne ferahlık enerjisi ile başlamanıza neden olacaktır.

Gün içerisinde gülün tedavi edici ve şifalandırıcı etkisinden faydalanabilirsiniz. Gül kokusunun frekansı 320 MHz ‘dir. En yüksek koku frekansına sahiptir. Kendinizi kötü hissettiğiniz zaman gerçekten odaklanarak gül koklayın. Enerjiniz hemen yükselecektir. Gül koklama imkanınız yoksa yanınızda bir gül yağı bulundurabilir, bileklerinize damlatarak kullanabilirsiniz.

Gece yatmak üzere iken timus bölgenize ve üçüncü gözünüze süreceğiniz bir lavanta yağı,rahat ve huzurlu uyku uyumanızı sağlar. Lavanta kokusu sakinleştirir. Yorgunluk depresyon ve stresi azaltır.

Tüm bu seçeceğiniz kokuları, bedeninizde günlük yaşamınızda ibadetlerinizde meditasyon ve masajlarda kullanmanız enerjinizi yükseltecektir.

Ne demiş Mevlana gül düşünür, gülüstan olursun, Diken düşünür dikenlik olursun. Düşüncelerimizin de yaydığımız koku ve enerjiyle alakası vardır.

Güzel kokulu anılar biriktirmemiz dileğiyle.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.