Gazetecilik mesleği gerçekten fedakarlık, özveri, heyecan ve azim isteyen bir meslek. Gazete sahibi olmak, hele hele yerel bir gazeteyi okuyucu ile buluşturmak ise ayrı bir cesaret ister.
Resmi ilan gelirlerinin her geçen gün azaldığı, devlet desteğinin neredeyse hiç olmadığı. Gelirlerinin karşılığında giderlerinin misliyle arttığı, umudun sadece özel ilanlara bağlandığı bir dönemde yerel bir gazeteyi ayakta tutmak gerçekten zor.
Kağıdı ile binası ile matbaası ile genel giderleri ile maddi yönden büyük bir yük altında ezilen yerel gazetelerin sadece küçük ilanlarla yayın hayatına devam edebilmesi tabi ki mümkün değil Bunun için devletimizin mutlaka yerel gazetelerin bu sorununa el atması gerekir.
Aksi halde fazla değil bir süre sonra ülkede yerel gazete diye bir yayın organı kalmayacak. Yıpranma haklarının kısıtlanması, basın ilan gelirlerinden devletin ilk olarak (SGK Vergi) gibi kendi alacaklarını tahsil etme gibi bir düşüncesinin olması kağıt, boya ve bir çok ihtiyaçta dövize bağlı kalınması adı küçük ama yükü büyük yerel gazetelerin yok olup gitmesine neden olacak.
Ama dedim ya yaşanan tüm sorunlara ve zorluklara rağmen gazetecilik mesleğine gerçekten gönül verenler, emeklerini okuyucu ile buluşturma sevdasında olanlar şimdiye kadar karşılarına çıkan her türlü engeli aşmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı.
Gazeteciler için sık kullanılan bir tabir vardır, “Sizin Ününüz çok ta Ununuz yok” diye… Gerçekten de öyle. Ama göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek var ki oda sadece ün ile bu değirmenin dönmeyeceği. Ün ile birlikte unu da artırmak için bu değirmenin suya ihtiyacı var, emeğe ihtiyacı var ve okuyucunun gerçekler ile buluşması için kesinlikle devlet desteğine ihtiyaç var.
Türkiye’de ki neredeyse tüm yerel gazetelerin böylesine sorunlar altında ezildiği, ulusal yayın organlarına verilen desteğin yerel basından esirgendiği, yerel basının kaderlerine terk edildiği bir dönemde gazete çıkarmak ise ayrı bir cesaret isterdi.
İşte böylesine zor bir dönemde kendi yağıyla kavrulan, kendi maddi ve manevi imkanları ile büyük bir cesaret ile Konya basın dünyasına katılan Anadolu’da Bugün gazetesi bu gün 5 yaşına girdi.
Yani emekleme döneminden sonra yürüme aşamasını da başarı ile tamamlayan Anadolu’da Bugün Gazetesi, yoluna daha emin ve daha hızlı adımlarla ilerleme azminde olduğunu gösterdi.
Ve 5 yıl önce küçük bir adım ile başlayan yolculukta bu gün oldukça mesafe kat edildi. Konya basınına ayrı bir renk katan ve yoluna emin adımlarla ilerleyen Anadolu’da Bugün Gazetesi uzun yıllar raflardaki yerini koruyacak.
Uzun bir süredir sayfalarında bana da yer verme imkanı tanıyan Anadolu’da Bugün Gazetesi sahibi Ahmet Baydar Bey başta olmak üzere gazetenin okuyucu ile buluşmasında büyük bir özveri ile görev yapan tüm ekibine teşekkür ederim.
Yeni yaşın hayırlı olsun Anadolu’da Bugün, daha nice 5 yıllarda birlikte olmak umudu ile yayın hayatınızdaki başarılarınızın devamını dilerim.