Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan tramvaylara vatandaşlar alıştı. Yazın yandıran kışın donduran eski tramvaylar milatlarını doldurmuş bakım istasyonunda bekliyor, onlar ne olacak nereye gönderilecek merak konusu.
Benim burada üzerinde durmak istediğim konu eski tramvaylar veya yeni tramvaylar değil. Metro da değil benim derdim.
Benim asıl derdim şu ortalığı toz dumana bürüyen eski körüklü otobüsler var ya onlar!
Büyükşehir Belediyesi o kadar toplu taşıma filosuna sahip iken bu eski dolmuşları hala niye seferde tutuyor veya taşıma ihalesini alan firmaya bunları kullanmasına nasıl izin veriyor anlamadım.
Burada plakalarını vererek afişe etmek istemiyorum ama birkaç tane körüklü otobüs var ki çıkardığı eksoz dumanını görenler bu araç kesinlikle 10 Numara Yağ yakıyor zanneder.
Haaaa işin birde acayip bir yanı var.
Bu körüklü otobüslerden bazılarının üzerinde bir banka tarafından HACİZ konulması!
Evet yanlış okumadınız bu otobüslerin HACİZ li olanı da var üzerlerinde REHİN olanları da var!
TÜVTÜRK Muayene İstasyonu muayeneye gelen tüm özel araçları onlarca noktadan muayenesini yapıyor, borcu olan araçların muayenesini yapmıyor, vergisi olan cezası olan hiçbir araç muayeneden geçemez.
Birkaç kişiyi taşıyan bu araçların kontrolleri bu kadar ciddi şekilde yapılırken her gün yüzlerce vatandaşı taşıyan bu otobüslerin kontrollerini, muayenelerini kim yapıyor?
Veya bu otobüslerin tamamı vizeye gitse kaç tanesi trafiğe çıkmaya uygundur ve yolcu taşımasında sakınca yoktur vizesi alabilir?
Bence hiç biri!
Öyleyse! İnsanların canlarını bu kadar tehlikeye atmaya gerek var mı?
Ayrıca bu araçların üzerinde haciz varken, bir banka tarafından rehin konulmuşken nasıl oluyor da her gün yüzlerce insan taşıyabiliyor, trafiğe nasıl çıkabiliyor, MOBESE kameraları bu araçları kapsamıyor mu?
Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Daire Başkanlığı tüm bu sorulara nasıl bir cevap verecek merak ediyorum.
Konya'da bazı semtlerin yolcu taşıma ihalesi nasıl veriliyor, ihale verilirken ihaleyi alan firmanın belediyeye ait otobüsleri çalıştırabilir maddesi ihale şartnamesinde yer alıyor mu?
Belediye bir taraftan hizmet satın alırken diğer taraftan satın aldığı o hizmetin kontrolünü yeterince yapabiliyor mu?
Bence hayır!
Bir taraftan çevre kirliliği önlemlerini almak için bas bas bağıracağız diğer taraftan doğaya bu kadar tehlikeli duman salan bu otobüsleri görmezden geleceğiz.
Bence Büyükşehir Belediyesi bu yaraya da acil bir neşter vurmalı. Her gün ciddi sıkıntılar ve sıkışıklık içerisinde üstelik te tehlike ile iç içe olan bu otobüslerin ve otobüslerin çalıştığı semtlerin insanını bu çileden kurtarmalı.
Ne dersiniz yazdıklarımda haksız mıyım? Kalın sağlıcakla