Konya’nın aylardır fark etmediği bir başarı ve azmin öyküsünü 57 İslam Ülkesi’nin temsilcileri bir saat içerisinde fark etti!
Başlığı okuyunca İslam Ülkeleri’nin neyi fark ettiğini merak ettiniz değil mi? Bu hafta ki yazımda da aynı konudan bahsedince belki bana kızan olacaktır. Ama o güzide kurum ile ilgili inanın öyle güzel gelişmeler yaşandı ki anlatamam… Bu güzel kurum sadece Konya’nın değil Türkiye’nin, aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın da yüz akı gururu oldu.
Geçtiğimiz hafta İstanbul’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) tarafından düzenlenen 'İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkelerde Engelli Bireylerin İstihdamı Konferansı' gerçekleştirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte 57 İslam Ülkesi’nden yaklaşık 70 davetlinin katıldığı Konferansa Engelli Bireylerin İstihdamı konusunda önemli bir sunum yapmak üzere sayın bakanımızdan sonra sadece Konya'yı değil Türkiye’yi temsilen kim katıldı biliyor musunuz? Gökcem Konya Down Cafe Restoran kurucusu Yasemin Devecioğlu!
Etkinliğe katılan tüm ülkelerin konu ile ilgili uzmanları ve bakanlık düzeyinde yetkilileri hazırladıkları slayt gösterileri ile Engelli Bireylerin İstihdamı ile ilgili hedeflerini ve neler yapacaklarını anlattı.
Yaptıkları sunumlar ile ekrana yansıttıkları görüntüler ile ülkelerinde engelli bireyler için hazırladıkları projeleri anlattı ve çok kısa zamanda kendilerine verilecek destek ile bu projeleri hayata geçireceklerini anlattılar.
Hemen tüm konuşmacılar ülkelerinde yaşayan engelliler için çok güzel projeler hazırlamışlar ve hayata geçmesi halinde engelli bireylerin iş sahibi olabileceklerini dile getirmişlerdi.
Sunum sırası Yasemin Devecioğlu hanımefendiye gelince gerek konuşmacılar gerek salonu dolduran tüm davetliler Devecioğlu’nun yarım saati aşan sunumunu pür dikkat izlediler.
Çünkü kendilerinin hayata geçirmek için sundukları projeyi Devecioğlu ailesi 8 yıl önce gerçekleştirmiş, yaklaşık iki yıldır da açtıkları iş yerinde kendi evlatlarının yanı sıra 12 Down Sendromlu genci iş sahibi yapmışlardı bile.
Yani 57 ülkenin hayata geçirmek için destek beklediği projeyi Devecioğlu ailesi, yani Konya yani Türkiye çoktan hayata geçirmişti bile.
Sunumun ardından konferansa katılan ülkelerin temsilcileri Devecioğlu ailesini yanlış anlaşılmasın da neredeyse ayakta alkışlayarak Gökcem’in yakaladığı başarıdan duydukları memnuniyeti duygulanarak dile getirmişler.
İşte bunun için yukarda ki başlığı kullandım, İslam Ülkeleri Fark etti diye.
Yani 57 ülkenin temsilcisi ‘BİZ YAPACAĞIZ’ derken Türkiye’den Konya’dan Devecioğlu, ‘BİZ YAPTIK’ diyerek hem Konya’yı hem Türkiye’yi hem Bakanlığımızı onurlandırdı.
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Aile ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cezayirli Dr. Fadila Grine ise Yasemin hanımı özellikle tebrik ederek Gökcem’in başarısının ve hayata geçirmiş olduğu projenin konferansa katılan konuşmacılar ve davetlilerin aracılığı ile tüm İslam ülkelerinde model olarak tanıtılmasını önerdi.
Yasemin hanım Konya’ya döndüğünde yaptığımız söyleşide yaşananların ne kadar gurur verici olduğunu söylerken gözlerinin içi gülüyordu. İlk defa 57 İslam Ülkesi’nin konu ile ilgili temsilcileri tarafından hak ettikleri şekilde fark edilmelerinin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Ne diyelim İnşallah bizler tarafından da bu güzel kurum en kısa zamanda fark edilir.
Bizlere bu gururu bu mutluluğu tattırdığınız için teşekkürler Devecioğlu ailesi, teşekkürler sayın bakanlığımız, teşekkürler gerçek destekçileri.
Ve gösterdiğiniz olağanüstü başarı ile hem Konyamızın hem Türkiyemizin gururu olan siz özel gençler; SİZLERE DE KUCAK DOLUSU TEŞEKKÜRLER…