Yayla çorbasını yıllardan beri hep yanlış yapmışız! Bir kaşık atınca lezetti bambaşka oluyor...

Yayla çorbası yoğurt çorbası olarak da bilinir. Türkiye’nin her bölgesinde severek yapılan bir yemek olan yayla çorbası tarifini sizler için hazırladık.

Yayla çorbası, Türkiye'nin her yerinde sevilerek tüketilen bir çorbadır. Ana malzemesi yoğurt olan bu çorba, pirinç, un ve yumurta ile yapılır. Yayla çorbası, hafif ve lezzetli bir çorbadır.

Yayla çorbası yapmak için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 7 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı pirinç

Yayla çorbası yapmak için şu adımları takip edin:

  1. Pirinçleri yıkayıp süzün.
  2. Su, pirinç, tuz ve karabiberi bir tencereye alın ve kaynatın.
  3. Pirinçler yumuşayınca ocaktan alın.
  4. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, un ve tuzu çırpın.
  5. Kaynattığınız pirinç suyundan bir kepçe alarak yoğurtlu karışıma ekleyin ve çırpın.
  6. Çorbanın suyundan azar azar ekleyerek yoğurtlu karışımı çorbaya ekleyin ve sürekli karıştırın.
  7. Çorbayı tekrar ocağa alın ve kaynayınca ocaktan alın.
  8. Sıcak servis yapın.

Yayla çorbası, nane veya pul biber ile servis edilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri