Meteorolojiden kış duyurusu: 13 şehir sarı kodla uyarıldı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren ülke genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağını duyurdu.

Açıklamada, kuzey ve batı kesimlerden başlayarak sıcaklıkların 6 ila 12 derece düşeceği ve mevsim normallerinin altına ineceği belirtildi.

Ayrıca, soğuk havanın kuvvetli kuzeyli rüzgârlarla birlikte gelecek hafta başına kadar etkisini sürdüreceği öngörülüyor. Vatandaşların, beklenen soğuk hava koşullarına karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

SOĞUK HAVA VE YAĞIŞLAR GELİYOR: MEVSİMİN İLK KARI DÜŞEBİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk hava ile birlikte Kuzey, İç ve Doğu bölgelerde yağış geçişlerinin görüleceğini bildirdi. Bu süreçte sıcaklık düşüşü ve yağışlar, Karadeniz’in yüksek kesimleri ve yaylaları ile Doğu Anadolu'nun Kuzey Doğusu'ndaki yüksek kesimlerde mevsimin ilk kar yağışının görülmesine neden olabilir.

Kuvvetli yağış ve fırtına riski nedeniyle tarımsal faaliyetlerde zirai don tehlikesine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji, tahmin ve erken uyarıların takip edilmesini önemle vurguladı.

Önümüzdeki hafta başına kadar bazı illerde beklenen en yüksek ve en düşük hava sıcaklıkları ise aşağıdaki gibi olacak:

Yurdun doğu kesimlerinde, bu gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Şanlıurfa'nın kuzeydoğusu, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Batman, Van'ın kuzeybatısı, Siirt'in kuzeyi, Ağrı ve Iğdır'ın batısında yerel olarak kuvvetli yağışlar olabilir.

Doğu Karadeniz'de de Giresun'un doğusu, Trabzon'un batısı ile Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN SARI ALARM: 13 KENTTE UYARI

Meteoroloji, yarın için "Ağrı, Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Giresun, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Batman, Iğdır" illerinde sarı kodlu uyarıda bulundu.

KARLA MÜCADELE İÇİN DİKKAT!

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kuzey bölgelerde rüzgarın kuzeye döndüğünü, güneşli günlerin sona erdiğini ve yağışların kuzey ve doğu bölgelerde başlayacağını belirtti. Yarın ve hafta sonu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da kar yağışı görülebileceğini ifade etti. Sıcaklıkların bu akşamdan itibaren güney ve batıda 4-5 derece, doğuda ise 7-8 derece düşmesi bekleniyor.

İstanbul için ise aralıklı yağmur bekleniyor; bugün 21 derece olan sıcaklığın yarın 16 dereceye düşeceği tahmin ediliyor. İzmir'de sıcaklık 28'den 24 dereceye, Ankara'da ise 23'ten 14 dereceye gerileyecek. Marmara ve Kuzey Ege’de rüzgarın kuzeyden kuvvetli eseceği bilgisi verildi. Cuma günü Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan’da kar yağışı bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri