Konya, zengin mutfağı ile Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. Bu mutfağın en önemli lezzetlerinden biri de düğün pilavıdır. Düğün pilavı, Konya'da düğünlerde ve özel günlerde mutlaka yapılan bir yemektir.
Malzemeler:
500 gram kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuş üzümü
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Etleri yıkayıp tencereye alın.
Suyunu çekince etlerin seviyesine kadar sıcak su ekleyip kaynayınca altını kısın.
Etler yumuşayıp suyunu çekince 2 yemek kaşığı tereyağ, tuz ekleyip bir müddet kavurun.
Pilavı için, pirinci yıkayın 10-15 dk soğuk suda bekletin.
Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını koyun pirinci yağda kavurun.
İçine haşlanmış nohut, kuş üzümü ve tuzunu katıp bir müddet daha kavurun.
1 su bardağı et suyunu ve 1 su bardağı suyunu ilave edip kısık ateşte pilavınızı pişirin. (2 su bardağının tamamını et suyu yada su olarak kullanabilirsiniz. )
Pilav suyunu çekip tane tane olduktan sonra ocaktan alın.
Etlerin üzerine pilavı koyup karıştırın.
15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Püf noktaları:
Etleri kavururken suyunu çekip çekene kadar kavurun.
Pirinçleri kavururken tane tane kalacak şekilde kavurun.
Pilav suyunu çekip tane tane olduktan sonra ocaktan alın.
Pilavı etlerin üzerine koyduktan sonra karıştırmayın.