TÜYİSEN Genel Başkanı Baydar'dan devlete çağrı: "Böyle giderse yurtlar kapanacak!"

Özel yurtların pandemi sürecinde yaşadığı büyük zorluklara dikkat çeken TÜYİSEN Genel Başkanı Ahmet Baydar, Özel yurtların devlet desteklerinden faydalanamadığı için kapandığını ve sektörün ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Özel yurtların sıkıntısını, yurtlardaki sektörel daralmanın çözümünü anlatan Baydar, Anadolu'da Bugün TV'ye verdiği özel röportaj da konuştu. İşte detaylar..

ÖZEL YURTLAR PANDEMİ SÜRECİNDE DESTEK ALMADI!

Devlet destekli projelerle öğrencilere daha uygun fiyatlı yurt imkanı sunabileceklerini belirten İdeal Yurtlar sahibi ve TÜYİSEN Genel Başkanı Ahmet Baydar "Pandemi sürecinde maalesef tüm sektörler az veya çok devletten bir şekilde yardım aldığı halde özel Yurtlar hiçbir şekilde bu devlet yardımlarından faydalanamadılar ve yurtlarımız biliyorsunuz, o dönemde hep kapalı kaldı sektör olarak en büyük yarayı yurtlar almış oldu. Birçok yurt o dönemde kapandı ve hala da sektördeki sıkıntıların devam etmesinden dolayı kapanmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı

DEVLETE MALİYETİ 15 BİN TL

TÜYİSEN'in, devletin uyguladığı tasarruf tedbirlerine katkı sağlayacak bir projesi olduğunu söyleyen Baydar "Devletimizin engelli bakım merkezlerinde yaşlı bakım merkezlerinde bir dönem özel okullarda ve hastanelerde uyguladığı devlet desteği uygulamasını özel yurtlarda da uygulanmasını talep ediyoruz. Kredi yurtlarda kalan öğrencilerin yaklaşık maliyeti devlete 15.bin TL civarında Bu maliyetin %50'si civarında bir maliyetle devletimize biz bu hizmeti verebileceğimizi defalarca ifade ettik. Ancak şu ana kadar bu konuda bir karşılık bulamadık. Sektör artık bitme noktasına gelmiş vaziyette 2024-2025 döneminde de eğer bu projemiz devreye alınmaz ise sektör tamamen önümüzdeki yıllarda olmayacak gibi gözüküyor" şeklinde konuştu.

Baydar, devlet destekli projelerle öğrencilere daha uygun fiyatlı yurt imkanı sunabileceklerini ifade etti. Özellikle engelli ve yaşlı bakım merkezlerinde uygulanan devlet desteği modelinin özel yurtlara da uygulanmasını talep etti. Bu sayede hem öğrenciler daha uygun fiyatlara yurt bulabilecek hem de devlet bütçesine katkı sağlanabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri