Tekirdağ'ı sarsan vahşet: Sıla bebeğin son durumu

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşanan korkunç olay, Türkiye'yi derin bir üzüntüye boğmuştu. 2 yaşındaki Sıla, yaşadığı şiddet ve istismar sonucu hayati tehlikesi bulunan bir durumda hastaneye yatırılmıştı. Sıla bebek öldü mü?

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşanan korkunç olay, Türkiye'yi derin bir üzüntüye boğmuştu. 2 yaşındaki Sıla, yaşadığı şiddet ve istismar sonucu hayati tehlikesi bulunan bir durumda hastaneye yatırılmıştı. Sonrasın olay tüm Türkiye'nin gündemine oturdu.

NE OLMUŞTU?

Sıla, ailesi tarafından rahatsızlandığı gerekçesiyle hastaneye getirildiğinde vücudunda şiddet izleri ve beyin kanaması tespit edilmişti. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda minik kızın cinsel istismara uğradığı da ortaya çıkmıştı. Bu acımasız olayın ardından anne, üvey baba ve iki komşu çocuğu gözaltına alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı.

SILA BEBEK ŞU AN NASIL?

Sıla bebek, yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken, tüm Türkiye onun için dua ediyor. Yaşadığı travmanın derinliği ve vücudundaki yaraların iyileşme süreci, tedavinin uzun ve zorlu geçeceğini gösteriyor. Küçük kızın sağlık durumu herkes tarafından yakından takip ediliyor.

SILA BEBEK ÖLDÜ MÜ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tekirdağ'da şiddet ve istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin entübe durumda bulunduğunu, kardeşinin devlet korumasına alındığını bildirdi.

SORUŞTURMA SÜRECİ

Olayla ilgili soruşturma titizlikle devam ediyor. Adli makamlar, tüm delilleri inceleyerek olayın tüm boyutlarını aydınlatmaya çalışıyor. Şüphelilerin ifadeleri ve yapılan incelemeler sonucunda, Sıla'ya yapılanların detayları ortaya çıkıyor. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, annenin de aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı. Polis kıyafeti giydirilerek adliyeye sevk edilen anne Bakiye Yeniçeri, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından “Çocuğu ihmal” suçundan tutuklanıp cezaevine götürüldü. Gece saatlerinde mahkemeye çıkarılan Sıla Y.’nin bırakıldığı komşularının 13 ve 14 yaşlarındaki iki çocuğu da tutuklandı. Son olarak, Bakiye Yeniçeri’nin birlikte yaşadığı Sanlı Ö. ile bebeğin bırakıldığı evin sahibi Kani A. da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KARDEŞİ KORUMA ALTINA ALINDI

Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de aile ve komşularının bilgisine başvurdu. Anne Yeniçeri, kızının bıraktığı komşularında televizyon ünitesinden düşerek yaralandığını iddia etti. Yapılan incelemenin ardından ailenin 5 yaşındaki diğer kızı da koruma altına alındı. Müdürlük ayrıca anne ve üvey baba hakkında suç duyurusunda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri