TÜBİTAK, milli muharip uçağı KAAN'ın görünmezlik özelliğini geliştirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Bu özellik, KAAN'a birçok hedefi yakın mesafeden yok etme yeteneği kazandıracak. Ayrıca, TÜBİTAK tarafından geliştirilen çeşitli silah ve füze sistemleri de KAAN'a entegre edilecek.
KAAN, 21 Şubat'ta ilk uçuşunu gerçekleştirdi ve 13 dakika havada kalarak 8 bin fit irtifaya ve 230 knot hıza ulaştı. Uçak, üstün hava hakimiyeti, artırılmış havadan havaya muharebe menzili, yüksek ve süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas ve tam vuruş kabiliyeti sunan "Yüksek Başarımlı ve Bütünleşik Aviyonik Sistemi" ile donatılmıştır.
TÜBİTAK, KAAN'ın beyni olarak nitelendirilen bilgisayar sistemini ve diğer kritik teknolojileri de üretmiştir. Bu sistemler arasında merkezi yönetim bilgisayarı, aviyonik ara yüz birimleri, deterministik ağ, çok çekirdekli gerçek zamanlı işletim sistemi ve ara katmanı yazılımları yer alıyor.
TÜBİTAK BİLGEM, KAAN'ın görünmezlik özelliğini geliştirmek için özel projelere odaklanmıştır. Bu kapsamda, "radar soğurucu çok katmanlı ince film yüzey kaplamasının elektromanyetik olarak modellenmesi ve optimizasyonu (RASEM)" yazılımı ve RASEM-RADOM yazılımı geliştirilmektedir.
KAAN'a ayrıca TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen SOM A, SOM B1, SOM B2, HGK 82, HGK 83, HGK 84, NEB, GÖKHAN, KGK 82, KGK 83, GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN gibi yerli ve milli füze ve silah sistemleri de entegre edilecek.
KAAN'ın gelişmesi, Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisinde önemli bir dönüm noktasıdır. Bu uçak, Türk Hava Kuvvetleri'ne önemli bir güç katacak ve Türkiye'nin hava sahasını korumasına yardımcı olacaktır.