Okula giderken çocuğunuzun beslenme çantasında hangi besinler olmalı? Uzman isim açıkladı...

Okulların açılmasıyla birlikte çocukların sağlıklı beslenmesi daha da önem kazandı. Beslenme Uzmanı Suna Koçak, çocukların okul başarılarını artırmak ve sağlıklı büyümelerini sağlamak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Okulların açılmasıyla birlikte çocukların sağlıklı beslenmesi daha da önem kazandı. Beslenme Uzmanı Suna Koçak, Anadolu'da Bugün TV'ye verdiği özel röportaj da çocukların okul başarılarını artırmak ve sağlıklı büyümelerini sağlamak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.


YÜKSEK BAŞARI İYİ KAHVALTI!


Kahvaltının önemine vurgu yaparak, yumurta ve peynir gibi kaliteli protein kaynaklarının kahvaltıda bulunmasının önemini belirten Beslenme Uzmanı Suna Koçak, "Özellikle kahvaltı çocuklarımızın okul başarısının artırması için çok önemli bu nedenle yumurta ve peynirin olduğu bir kaliteli protein kaynakları içeren bir kahvaltı ile başlamalarını istiyoruz. Yine posta içeriği yüksek olan sebze ve meyvelerden de faydalanıyoruz. Aynı zamanda onların şu anda Diş ve Kemik yapılarını korumamız için de günde 2-3 porsiyon kadar süt ve yoğurt peynir gibi kalsiyum kaynaklarını mutlaka önlerine eklememiz gerekiyor." önerisinde bulundu.

DİŞ VE KEMİK SAĞLIĞI İÇİN SÜT VE PEYNİR

Süt, yoğurt ve peynir gibi kalsiyum kaynaklarının, çocukların diş ve kemik sağlığı için günde 2-3 porsiyon tüketilmesi gerektiğini belirten Koçak, "Onlara güzel balıklardan almayı taze olarak tükettirmeyi ihmal etmeyelim. Onun dışında tüketmeyen çocuklarımız varsa da Omega 3 desteği alabilirler. Eksik olan vitamin mineralleri varsa multivitaminlerden destek alabilirler. Bu konuda çocukların beslenmesini destek olmalıyız." dedi.

Koçak, çocukların abur cubur tüketme eğilimlerini azaltmak için evde birlikte sağlıklı atıştırmalıklar hazırlanabileceğini belirterek, bu sayede hem çocukların beslenmesine dikkat edilmiş hem de aileler ile birlikte keyifli vakit geçirilmiş olacağını ifade etti.

Çocukların obezite riskini azaltmak için yeterli fiziksel aktivite yapmalarının önemine dikkat çeken Koçak, ailelerin çocuklarını spor yapmaya teşvik etmeleri gerektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri