Mide balonu nedir? Kaç kilo verilir? Dikkat edilmesi gerekenler...

Mide balonu ile nasıl kilo verilir?Mide balonu kimlere uygulanır, kimlere uygulanmaz?Mide balonu takılan hastalar nasıl beslenir?Mide balonu takıldıktan sonra neler oluşur?Genel cerrahi Uzmanı Op. Dr. Göksen Sürücü detayları ile AB TV'ye anlattı.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Göksel Sürücü, "Obezite çağımızın hastalığıdır ve tedavi edilmesi gerekir. Obeziteyle mücadelede cerrahi yöntemlerin yanı sıra, daha az invaziv yöntemler de bulunuyor. Bunlardan biri de endoskopik mide balonu." diyerek Anadolu'da Bugün TV'ye mide balonunu anlattı.

Dr. Sürücü, "Endoskopik mide balonu yaklaşık 10 dakika kadar süren bir işlemle midemize yerleştirilen silikon yapıda bir balondur" diyerek yöntemin basitliğini vurguluyor. Bu balon, midenin fundus adı verilen kısmında yerleşerek tokluk hissi yaratıyor ve böylece kilo vermeye yardımcı oluyor.

Kilo vermede başarılı olamamış kişiler polikliniğimize başvurduğunda, öncelikle gerekli araştırmaları yapıyoruz" diyen Dr. Sürücü, "Hastaların uygunluğunu değerlendirdikten sonra endoskopik mide balonu uygulamasına geçiyor. İşlem sırasında, Mide değerlendirmesi sonucunda engel bir durum teşkil etmemesi durumunda hastaya 15 dakika süren bir işlemle mide balonu midesine yerleştirilir" şeklinde ifade etti.

"Mide balonu takılan hastalara diyetisyenler tarafından özel beslenme programları düzenlenir. Bu beslenme programlarındaki en önemli etken günlük hayatımızda kullanabildiğimiz günlük hayatımızda karşımıza çıkan yiyeceklerle nasıl kilo verebileceğimizin öğretilmesidir" şeklinde açıklayan Dr. Sürücü cümlesine şu şekilde devam etti: "Bu sayede hastalar, balon çıktıktan sonra da sağlıklı beslenme alışkanlıklarını sürdürebiliyor. Mide balonu midemizde yaklaşık olarak 6 ay kadar kalır, balon kalıcı bir çözüm değildir, ancak bu süre içinde önemli kilo kayıpları sağlanabilir. Ayrıca, mide balonuyla hastalarımız kilolarının yaklaşık olarak yüzde 15-20'sini verebilmektedirler"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri