Yavuz Ağıralioğlu'ndan sert eleştiri...

Eski milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin mobil internet hızındaki düşük sıralamasına dikkat çekti.

Eski milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin mobil internet hızındaki düşük sıralamasına dikkat çekti. Ağıralioğlu, Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında mobil internet hızında 58. ve sabit geniş bant hızında 106. sırada yer aldığını belirterek, bu durumun vatandaşların internet kullanımını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Ağıralioğlu, "Yavaş internet kullanımı, düşük kota ve diğer ülkelere kıyasla daha çabuk tükenen internet paketleri, vatandaşımızın hak ettiği kullanımdan oldukça uzak" dedi. Ayrıca, fahiş fiyatlar ve gereksiz zamların acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Ağıralioğlu, Türkiye'nin dünya ortalamasını yakalayabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarının yapılması ve kota probleminin ortadan kaldırılması gerektiğini savundu. Yeterli verim alınamadığı halde yüksek fiyatların sürmesi durumunda vergi politikalarının gözden geçirilmesi ve telekomünikasyon şirketleri üzerindeki fiyat kontrollerinin artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ağıralioğlu’nun açıklamaları, Türkiye'nin dijital altyapısına dair önemli bir tartışmayı yeniden gündeme taşıdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri