TBMM yeni yasama yılına giriyor! Meclis'in gündeminde neler var? 9. yargı paketi konuşulacak mı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yasama yılına 1 Ekim Salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmayla başlayacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, 30 Eylül’de düzenleyeceği toplantıda yeni döneme ilişkin mesajlarını paylaşacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni yasama yılına 1 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmayla başlayacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, 30 Eylül’de bir değerlendirme toplantısı yaparak yeni döneme ilişkin mesajlarını paylaşacak. Açılış resepsiyonunda ise tasarruf tedbirlerine uygun bir menü hazırlanması planlanıyor.

TBMM, YENİ YASAMA YILINA HAZIR

TBMM’de yapılan bakım onarım çalışmaları sona erdi; ana binanın mermerleri cilalandı, aydınlatmalar LED lambalarla değiştirildi ve ısıtma-soğutma sistemlerinin bakımları tamamlandı. Ayrıca, Genel Kurul salonunda acil durumlarda müdahale için acil durum butonu yerleştirildi; bu butona basılması halinde sağlık ekibinin 1 dakika içinde salona ulaşması hedefleniyor. Kreş ve gündüz bakımevi gibi alanların da genel temizliği yapıldı. TBMM, yeni yasama yılı için hazırlıklarını tamamladı.



YENİ YASAMA YILININ BAŞLICA MADDELERİ ŞU ŞEKİLDE SIRALANIYOR:

Gündemde, Genel Kurul görüşmelerine bırakılan Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin ikinci bölümünün ele alınması öncelikli hedefler arasında yer alıyor. Ayrıca yeni anayasa tartışmaları, İçtüzük düzenlemesi ve yapay zeka ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması gibi konular da gündeme gelecek.

  1. Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi: Genel Kurul görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmalar nedeniyle yeni yasama yılına bırakılan bu teklifin ikinci bölümündeki maddelerin ele alınması planlanıyor.

  2. Yeni Anayasa Tartışmaları: Anayasa değişiklikleri ve reformlarına yönelik görüşmeler yapılacak.

  3. İçtüzük Düzenlemesi: Meclis içtüzüğünde yapılacak düzenlemeler gündemde.

  4. 9. Yargı Paketi: Yargı alanında yapılması planlanan düzenlemeler ele alınacak.

  5. Rekabet Kanunu Değişiklik Teklifi: Rekabet Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair öneriler görüşülecek.

  6. Müstakil Siber Güvenlik Teşkilatı: Siber güvenlik alanında yeni bir teşkilat kurulmasına yönelik düzenleme Meclis’e sunulacak.

  7. Yapay Zeka Araştırma Komisyonu: Yapay zeka ile ilgili bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması bekleniyor.

  8. 2025 Bütçe Teklifi: Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan bütçe teklifi Ekim ayında Meclis’e sevk edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri