Konyalı Vekil TBMM'de küçük esnafın sesi oldu!

TBMM Saadet-Gelecek Grubu Konya Milletvekili Hasan Ekici, TBMM'de görüşülen “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” üzerine konuştu

TBMM Saadet-Gelecek Grubu Konya Milletvekili Hasan Ekici, TBMM'de görüşülen “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” üzerine yaptığı konuşmada, elektronik yöntemlerle yapılacak tüketici kredisi ve konut finansmanı sözleşmelerinin, düşük dijital okuryazarlığa sahip tüketiciler için çeşitli sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

“Elektronik sözleşmeler, tüketici bilgilendirme sorunları, hak ihlalleri, güvenlik ve gizlilik riskleri gibi olumsuz etkiler yaratacaktır” diyen Ekici, ayrıca, yeterli eğitim, güvenlik önlemleri ve yasal destek olmadan, bu sözleşmelerin uygulanmasının ciddi güvenlik riskleri getireceğini belirtti.

Siber güvenlik alanında yaşanan son krizlere de dikkat çeken Ekici, bu durumun bankacılık işlemlerine de olumsuz etkiler yarattığını hatırlatarak, kredi sözleşmelerinin öncelikle yazılı olarak yapılması gerektiğini savundu.

ELEKTRONİK TİCARET DÜZENLEMELERİ ELEŞTİRİLDİ

Teklifteki elektronik ticaret düzenlemelerini eleştirerek, belirli şartları sağlayan e-ticaret hizmet sağlayıcılarına sağlanan lisans indirimlerinin, büyük firmaların pazar payını artırmasına olanak tanıyacağını ifade eden Ekici, bu durumun, küçük işletmelerin rekabet gücünü zayıflatabileceğine işaret eden Ekici, bu düzenlemelerin tekliften çıkarılması gerektiğini belirtti.

Büyük teknoloji firmalarının dijital piyasayı domine etme eğilimleri üzerine de konuşan Ekici, hükümetlerin daha rekabetçi bir dijital piyasa oluşturmak için düzenleyici müdahalelerde bulunması gerektiğini vurguladı.

ETKİLİ DÜZENLEMELER VE POLİTİKALARA İHTİYAÇ VAR

Monopolizmin olumsuz etkilerinin hafifletilmesi için etkili düzenlemeler ve politikaların gerekliliğini dile getirerek, KOBİ'lere yönelik destek programlarının önemine dikkat çeken Ekici, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine uygun düzenlemelerin sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri