Konya Vekili'nden Çin Seddi mübarek paylaşımı

17 Ekim 2024 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen 9. birleşimde, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, sosyal medyada yayılan asılsız haberlere karşı sert bir açıklama yaptı

17 Ekim 2024 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen 9. birleşimde, Konya Milletvekili Mehmet Baykan, sosyal medyada yayılan asılsız haberlere karşı sert bir açıklama yaptı. Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder'in başkanlığında gerçekleşen oturumda, Baykan, yanlış bilgilendirmelerle mücadele ettiklerini ve bu amaçla "Asılsız Haberler Ajansı" (AHA) ve "Doğru Olmayan Haberler Ajansı" (DOHA) kurduklarını açıkladı.

Baykan, sosyal medya platformları üzerinden hızla yayılan manipülatif içeriklerin toplumsal huzuru bozduğunu ve güvensizlik yarattığını belirtti. Özellikle, Türkiye'nin Sudan ile domuz eti ithalatı anlaşması yaptığına dair asılsız iddiaların ve Almanya’dan Türkiye’ye Suriyeli ve Afgan mültecilerin uçakla gönderildiği yönündeki yalanların yayıldığını vurguladı.

Baykan, son dönemde "Türkiye çürüdü" söylemleriyle gündem olan yanlış bilgilendirmelere de dikkat çekerek, Avrupa Uyuşturucu Raporu'ndan örnekler verdi. Avrupa'da 1 milyon nüfus başına en düşük uyuşturucu kaynaklı ölüm oranının Türkiye'de olduğunu belirtti. Ancak, bazı medya organlarının yanlış başlıklar atarak, Türkiye’yi olumsuz bir şekilde göstermeye çalıştığını ifade etti.

Bunun yanı sıra Baykan, Çin ile Türkiye arasındaki karşılaştırmalı yol projeleri hakkındaki yalan haberleri örnek gösterdi. Özellikle, Çin’deki bir yolun Türkiye’dekinin sekiz katı uzunluğunda olduğu ve günde 10.000 araç geçişi sağladığı belirtilmesine rağmen, yanlış bilgilendirme yapanları eleştirdi.

Baykan, aynı zamanda Türkiye'nin dış ticaretiyle ilgili asılsız iddialara da tepki gösterdi. İsrail ile ticaretin devam ettiği yönündeki haberlerin, hükümeti hedef alarak Türkiye’nin Filistin’le olan ilişkilerini zedelemeye yönelik bir amacın parçası olduğunu öne sürdü.

Konuşmasının sonunda Baykan, medyada yer alan bazı yanlış haberlerin, hükümete yönelik siyasi manipülasyon amaçlı olduğunu belirterek, "Bunları ifşa etmek için AHA ve DOHA'yı kurduk" dedi ve bu tür dezenformasyonla mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Oturum, Baykan'ın açıklamalarının ardından devam etti.Baykan TBMM'de yaptığı bu açıklamayı Çin Seddi mübarek diyerek paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri