Erdoğan'dan Filistin mesajı: "1967 sınırlarında özgür bir Filistin devleti kurulacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'nin Filistin ve Lübnan halklarına olan desteğini vurgulayarak, bağımsız bir Filistin devleti kurulması yönündeki temennilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye'nin Filistinli ve Lübnanlı halkların yanında olduğunu belirtti. Erdoğan, paylaşımında "Zafer, inşallah Gazze ve Lübnan’da inananların olacaktır" ifadelerine yer vererek, Filistin’in bağımsızlığına duyduğu inancı vurguladı.

Erdoğan, büyük acılar yaşansa da bu sürecin Allah'ın izniyle 1967 sınırları temelinde özgür bir Filistin devleti kurulmasıyla sonuçlanacağını belirtti. "Hiç endişeniz olmasın; bir gün gelecek bu gözyaşı, bu acı son bulacak," diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinli annelerin çocuklarının kefenini değil, çeyizlerini hazırlayacakları günlerin yakın olduğuna inandığını ifade etti.

Gazze, Batı Şeria ve işgal altındaki tüm Filistin topraklarında çocukların özgürce oynayabilecekleri günlerin geleceğini dile getiren Erdoğan, "Gökyüzüne baktıklarında savaş uçaklarını değil; Güneş’i, Ay’ı, parıldayan yıldızları görecekler," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri