Trabzonspor - Konyaspor rekabetinde dikkat çeken rakamlar! Ligde 47. Randevu

Trabzonspor ile Konyaspor, yarın yapacakları maçla birlikte Süper Lig’de 47. kez karşı karşıya gelecekler

1988-1989 sezonunda başlayan Süper Lig rekabetinde Tümosan Konyaspor ile Trabzonspor daha önce 46 kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında oynanan bu maçlarda Konyaspor 11 kez kazanırken, Trabzonspor da 23 maçta 3 puanı alan taraf oldu. Rekabette 12 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı. Konyaspor, söz konusu bu maçlarda rakip filelere 54 gol bırakırken kalesinde 74 gole engel olamadı.

Geçen sezon oynanan iki karşılaşmayı da temsilcimiz kaybetti. Konyaspor, deplasmandaki maçı 2-1, evindeki maçı da 3-1 kaybetmişti. Anadolu Kartalı, rakibine konuk olduğu son 8 mücadelede ise 1 kez kazanabildi. Trabzon'da oynanan 23 karşılaşmanın 15’inden Trabzonspor galip ayrıldı. 6 karşılaşma yeşil-beyazlı ekibin üstünlüğü ile sona ererken, 2 mücadele de berabere bitti.

Genel olarak gollü geçen rekabette 2014 yılından bu yana oynanan tüm karşılaşmalarda gol sesi çıkması dikkati çekiyor. 19 Temmuz 2020’de Trabzon’da oynanan ve Tümosan Konyaspor’un 3-1 geriden gelerek 4-3 kazandığı maç, iki takım arasındaki en gollü müsabaka olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan Şenol Güneş’in teknik direktörlük kariyerinde 20+ Süper Lig maçında karşılaştığı takımlar arasında en düşük mağlubiyet oranında kaldığı rakibi Konyaspor olması dikkati çekiyor. Güneş, Anadolu Kartalı’na karşı rakip olduğu 23 lig maçında 2 kez mağlup oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konyaspor Haberleri