Pekyatırmacı: "Konyaspor altyapıya daha çok önem vermeli"

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konyaspor’un daha çok altyapıya yönelmesi gerektiğini belirterek, “Konyaspor'un artık Konya'da yetişen gençlerin forma giyebildiği, genç yeteneklerin takımda yer alabildiği bir futbol takımı olması gerekiyor”

Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden olan Selçuklu Belediyespor, futbol branşında elde ettiği başarılar ile tarihi bir sezon geçirdi. Son olarak 75 ilden 132 takımın katıldığı ve 4’lü finalleri Kastamonu’da oynanan U17 Türkiye Şampiyonası’nda şehrimizi temsil eden Selçuklu, şampiyonayı ikinci olarak tamamladı. Mavi-beyazlı takım, şampiyona sonrası Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı ziyaret etti ve ikincilik kupasını Başkan Pekyatırmacı’ya takdim etti.

Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Selçuklu Belediyespor Başkanı Mustafa Yavuz Tezcan, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay ve Selçuklu Belediyespor Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

ÇOK BÜYÜK GURUR

Selçuklu Belediyespor’un hem Selçuklu’ya hem Konya’ya çok büyük bir gurur yaşattığını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Her zaman spora en büyük değeri verdiğimizi ifade ediyoruz. Spor için elimizden gelen ne varsa, yapmak için çaba sarf ettiğimizi ifade ediyoruz ve bunları gerçekleştiriyoruz. Sizlerin elde ettiği neticeler bizleri çalışmalarımız noktasında daha çok şevklendiriyor ve daha fazla gayret etmemiz, daha fazla çalışmamız gerektiğini bize ifade ediyor. O yüzden mutluyum. Kulübümüz Türkiye'nin en büyük amatör spor kulübü ve sporcularıyla, antrenörleriyle, hocalarıyla, yönetimiyle büyük olduğunu her platformda gösteriyor. Her alanda, her branşta çok güzel neticeleri elde ediyoruz. Hem ulusal müsabakalarda hem de uluslararası müsabakalarda bireysel ve takım branşlarında çok önemli neticeler alıyoruz. Ama futbolda son zamanlarda elde ettiğimiz netice bizim için çok önemli. Çünkü Türkiye'de futbolla ilgili maalesef yaygın bir kanaat var yabancı sporcu olmazsa olmaz. Bizim bu yaygın kanaati artık ortadan kaldırmamız gerekiyor. Biz gençlerimize güveniyoruz. Biz kendi sporcularımıza güveniyoruz. Kendi gençlerimizden tüm kulüplerde mücadele edebilecek çok yetenekli, futbolcuların yetişebileceğine inanıyoruz. Kulübümüzün U16 ve U17 takımlarımızın elde ettiği bu güzel neticeler bunun en güzel örnekleridir. Ben inşallah bu elde ettiğimiz neticelerle birlikte Konyamızda ve Türkiye'de futbola bakışın ve futbol anlayışının değişeceğini düşünüyorum” sözlerini kullandı.

KONYASPOR YÖNETİMİYLE GÖRÜŞME HALİNDEYİZ

Milli takımda oynayan genç futbolcularla gururlandıklarını sözlerine ekleyen Başkan Pekyatırmacı, “Milli takımla birlikte Türkiyemizdeki bütün futbol kulüplerinin altyapıdan genç yeteneklerle en iyi neticeleri elde edebileceklerini düşünüyoruz. Tabii ki en başta Konyasporumuzun bu konuda büyük çaba sarf etmesi gerekiyor. O yüzden her zaman Konyaspor yöneticileriyle de görüşmelerimizde ifade ediyoruz. Konyaspor'un artık Konya'nın futbol takımı olması gerekiyor. Konya'da yetişen gençlerin oynayabildiği, Konya'da yetişen genç yeteneklerin takımda yer alabildiği bir futbol takımı olması gerekiyor. Bunun için önümüzde hiçbir engel yok. Çünkü altyapımız her yönden çok iyi durumda. İşte Türkiye'nin şampiyonları burada. Bizim gözümüzle siz Türkiye'nin şampiyonusunuz. Çünkü finale kalmak zaten büyük bir başarı. Final maçına kadar gelebilmek ve o maçı oynayabilmek zaten başlı başına en büyük başarıdır. O yüzden Türkiye'nin şampiyon olan bir takımısınız. U16 takımımız şampiyon oldular. Futbolda 90 dakika içerisinde her şey olabiliyor. O mücadelede karşı takım birinci oldu ama hiç önemli değil. Bizim gözümüzde yine U17 futbol takımımız Türkiye şampiyonu futbol takımıdır. Türkiye şampiyonasına katılan 132 takım içerisinde mücadeleler neticesinde elde edilen bir netice var. Bu çok büyük bir başarı” diye konuştu.

KAZANILAN BAŞARILAR ASLA TESADÜF DEĞİL

Kazanılan başarıların asla tesadüf olmadığına dikkat çeken Başkan Pekyatırmacı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tesadüfen Türkiye şampiyonasında finale kalınmıyor, bu başarılar elde edilmiyor. Bu başarıların arka planında tabii ki uzun yıllara dayanan tecrübeler var, emekler var, gayretler var. Bu başarılarımızı her geçen gün daha üstün başarılarla, taçlandırarak devam ettireceğiz. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Hem tesisleşme noktasında hem kulübümüzün imkanlarını daha üst seviyeye çıkarma noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’yla da çok güzel bir iş birliğimiz var. Burada amatör sporla ilgili yaptığımız çalışmalar aslında Türkiye'deki profesyonel spor kulüpleri ve takımları için de önemli bir fırsatı doğurmuş oluyor. Bütün değerli hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Buradan elde ettiğimiz neticeler inşallah güzel bir şekilde değerlendirilir ve bununla birlikte bizim genç yeteneklerimiz profesyonel takımlarda, profesyonel kulüplerde, en güzel yerlerde kendilerini gösterme imkanına da kavuşurlar. Hem Konyamız için hem Selçuklumuz için alınan bu neticeler bizi bundan sonraki süreçte bizim çıtayı çok daha yükseğe koymamız gerektiğini gösteriyor. İnşallah bu çalışmaları hep birlikte devam edeceğiz.”

Program sonrasında Başkan Pekyatırmacı şampiyon olan U14, U15, U16, U17 ve U18 takımlarının kaptanlarıyla bir araya gelerek kupalarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konyaspor Haberleri