Konyaspor'dan muhteşem geri dönüş! Hayat veren galibiyet

Konyaspor, sahasında Eyüpspor’u 2-1 mağlup etti. 1-0 geriye düşen yeşil-beyazlı ekip, 72. dakikada Yusuf ile beraberliği yakaladı. 90+6’da Aleksic, galibiyeti getiren golü kaydetti. Evinde bu sezon ilk kez kazanan Konyaspor, puanını 11’e çıkardı

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında sahasında Eyüpspor ile karşılaştı. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda güzel bir havada oynanan mücadelede tribünlerin yarısı doldu.

ÇAMDALI’DAN İLK 11’DE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

Teknik direktör Ali Çamdalı, ilk 11’de çok önemli değişiklikler yaptı. Çamdalı, geçen haftaki Trabzonspor maçına göre sahaya çıkan kadroda 3 deişiklik yaparken, bazı oyuncuların da mevkilerini kaydırdı. Çamdalı, sol stoperde oynayan Bazoer’i 6 numaraya kaydırdı. Savunma tandemi Uğurcan-Adil’den oluştu. Formsuz Jevtovic, ilk kez yedek oturdu. Uğurcan, Trabzonspor maçında orta sahada oynarken, bu maçta sol stoperde oynadı.

Son dönemde ikinci devre oyuna girerek pozitif bir futbol sergileyen Melih İbrahimoğlu ve Keyta da ilk 11’de maça başladı. Melih 8 numarada, Keyta ise sağ kanatta oynadı. Temsilcimizde Oğulcan Ülgün de 11’e döndü. Oğulcan, forvet arkasında oynadı.

Jevtovic ile birlikte Yusuf Erdoğan ve Ndao da maça yedekte başladı. Tümosan Konyaspor maça; Slowik, Boranijasevic, Adil, Uğurcan, Guilherme, Bazoer, Oğulcan, Melih, Keyta, Pedrinho ve Kramer 11'i ile başladı.

İLK DEVREDE GOL ÇIKMADI

Karşılaşmanın ilk devresinde gol sesi çıkmadı. Dengeli geçen ilk devrede yeşil-beyazlı temsilcimiz, net şanslara girmekte zorlandı. Konyaspor, rakibi karşısında beklediği tempoyu yapamadı. Konuk ekip ise zaman zaman tehlikeli geldi. 32’de Ahmed Kurucu’nun vuruşunda kaleci Slowik hata yapmadı. 37’de ise çok net bir gol şansından Eyüpspor yararlanamadı. Soldan yapılan ortada Bruno'nun yakın mesafeden kafa vuruşunda kaleci Slowik, müthiş bir kurtarış yaptı.

SON DAKİKADA KAZANDIK

Mücadelenin ikinci yarısında tempo daha yüksekti. İki takım da bu devrede gol için daha çok yüklendi. Eyüpspor, 65. dakikada 1-0 öne geçti. Ahmed Kutucu, ceza sahası dışından sert vuruşla takımını öne geçirdi. Konyaspor, bu gole 72’de cevap verdi. Bazoer'in şık ara pasında ceza sahasına sol çaprazdan giren Yusuf Erdoğan'ın vuruşu ağlarla buluştu. 89’da Anadolu Kartalı, penaltı bekledi ancak Erkan Özdamar, beyaz noktayı göstermedi. Pozisyona isyan eden Ali Çamdalı kırmızı kart gördü.

Temsilcimiz golden sonra da ikinci gol için rakip kaleye yüklendi. Konyaspor, 90+7’de 3 puana uzandık. Sağdan Guilherme’nin kullandığı serbest vuruşta arka direkte Aleksic, dönerek muhteşem bir vole ile takımını 2-1 öne geçirdi. Golden sonra stadyum adeta karnaval alanına döndü. Teknik heyet ve oyuncular, uzun süre golün mutluluğunu yaşadı.

Konyaspor, bu golle beraber maçtan 2-1 galip ayrılarak puanını 11’e çıkardı ve milli maç arasına 11 puanda girdi. Maçın ardından teknik heyet ve oyuncular, galibiyeti birlikte kutladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konyaspor Haberleri