Zengin olsanız ne yapardınız? / Sokak röportajı

Anadolu'da Bugün TV olarak Konyalılar'a "Zengin olsaydınız ne yapardınız" diye sorduk. Emekliler hacıya gitmek istediğini söylerken, gençler ise başka bir ülkeye gitmek istediğini ifade etti. Siz zengin olsanız ne yapardınız? İşte vatandaşların yanıtları

Bir vatandaş zengin olsa parasını yardım amaçlı kullanacağını söyledi: "Hacıya giderim. Cami kurdururdum. Yol, köprü yaptırırdım. Çocuklara destek amaçlı okullara ödeme yaparım. Yetimlere yardım ederim"

10 SAAT DERS GÖRÜYORUZ AMA BİR ŞEY ÖĞRENEMİYORUZ

Bir genç ülkenin ekonomi ve eğitim sisteminden memnun olmadığını şöyle anlattı: "Norveç veya İsviçre'ye gibi bir yere giderdim. Oranın doğası daha güzel ve yurtdışında refah seviyesi daha yüksek. Türkiye'nin ekonomisinden ve mültecilerinden memnun değilim. Ülkemizin eğitim sisteminin de köklü bir değişime ihtiyacı var. Mesela sabahın 6'sında kalkıp 10 saat ders görmek yerine, 4 saat eğitim görelim ama verimli olsun. 10 saat görüyoruz ama bir şey öğrenemiyoruz. Sadece zamanımızı çalıp, okuldan nefret etmemize sebep oluyor"

OKUYAN DA OKUMAYAN DA KASİYER OLUYOR

Başka bir genç ise gençlerin okumasının bir fayda etmediği fikrinden bahsetti: "İlk ihtiyaçlarımı karşılardım. Daha sonra ihtiyacı olan diğer insanlara verirdim. Önce kendime bir ev, sonrasında aile kuracaksam onun için yatırım yapardım. Almanya veya Norveç'e gitmek isterdim. İnsanlar okuduğu halde bir iş sahibi olamıyor. Okuyan da okumayan da kasiyer oluyor"

Türkiye'nin hemen hemen her yerini gezdiğini söyleyen emekli bir vatandaş: "Zenginliği ne yapacağız? Sağlık daha önemli. En büyük hayalim hacıya gitmek. Başka bir ülkede yaşamak istemem, bizim Konyamız çok güzel. Ben her yere gittim, gezdim, en güzeli burası"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri