Yüksek kiralar konusunda Konyalılar ne düşünüyor?

Tün yurtta olduğu gibi Konya'da da ev kiraları aşırı derecede arttı. Ortalama bir evin kirası 20 bin TL'ye kadar yükseldi. Konyalılar'a ev kiralarını sorduk. İşte birbirinden ilginç cevaplar...

Son dönemde artan kira fiyatları, vatandaşları zor durumda bırakıyor. Asgari ücretin yükselmesine rağmen kira artışları bu artışı takip etmeyince vatandaşlar geçim sıkıntısı çekiyor. Özellikle Konya gibi büyükşehirlerde yaşayanlar yüksek kira fiyatları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor.

ENFLASYONUN YÜKSELİŞİNE GÖRE KİRALAR NORMAL

Mikrofonlarımıza kira fiyatlarının normal olduğunu söyleyen bir kadın, "Enflasyonun yükselişine göre kiralar normal bence. Düşünürsek asgari ücretin kiraları takip etmesi gerekiyor. Şikayet ediyoruz ama ev sahipleri de o evde 5-10 bin liraya oturtmaz yani. 4 kişilik bir ailenin geçinebilmesi için herkesin çalışması lazım" ifadelerini kullandı.

YABANCIYA EV VERMİYORLAR

Kiralardan şikayet eden Suriyeli bir mülteci de, "20 bin lira kira çok fazla. Eskiden 800'dü şimdi 24-25 bin TL oldu. Ayrıca yabancıya ev vermiyorlar. Bu bize sıkıntı oluyor" şeklinde konuşarak kiraların yüksek olduğunu söyledi.

GEÇİNMEK İÇİN 50 BİN TL GELİR OLMASI LAZIM

Köy muhtarı olduğunu söyleyen ve köyde de geçimin zorlaştığını ifade eden bir kadın da "Asgari ücret 17 bin TL. Nasıl geçinecek bu insanlar? Yiyecek mi, içecek mi, kira mı verecek? 4 kişilik bir ailenin geçinebilmesi için hemen hemen 50 bin TL geliri olması lazım. Ben köyde muhtarım ama çok zor yani" dedi.

2 ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞIYORUZ, EVİ GEÇİNDİREMİYORUZ

Hem eşi hem kendisi asgari ücretle çalışan ve geçinemediğini ifade eden başka bir kadın da, "Asgari ücretle çalışan birisini baza aldığımız zaman yüksek. Bundan 20 yıl önce eşim asgari ücretiydi. Biz hem kirayı verip hem 2 çocuğumuzu rahatlıkla büyütebiliyorduk. Şu an ikimizde asgari ücret alıyoruz. Ama evi geçindiremiyoruz. Yani 20 yıl önceki zamanla kıyaslarsak aradaki fark belli" diyerek sözlerine son verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri