Vedat Milor Kafa TV'de Tolga Candaş Işık'ın programına katıldı. Programda Konya'nın meşhur lezzeti etliekmek de konuşuldu.
Etliekmeğin aslında yuvarlak bir şekilde yapıldığını belirten Milor, bugünkü uzun formunun sonradan popülerleştiğini ifade etti.
Programın sunucusu Candaş Tolga Işık, etliekmeği "abartılı bulduğunu" dile getirerek, “Konyalılar bana kızacak ama olmasa da olur gibi geliyor” dedi. Milor ise etliekmeğin geçmişte kısa sürede soğuduğunu ve uzun şeklin görsel olarak daha ilgi çekici olduğu için ortaya çıktığını belirtti. Ayrıca Milor, gerçek lezzet için etliekmeğin kuzudan yapılması ve "bıçak arası" tekniğiyle kesilmesi gerektiğini, kuyruk yağı eklenmesinin de lezzeti artırdığını söyledi.
Vedat Milor’un bu açıklamaları, etliekmekseverler arasında yeni bir tartışma yaratacağa benziyor.