Tuzlukçu'da yeni bir devrim yaşanıyor: Avrupa'dan esinlenen sistemler kurulacak!

Konya'nın Tuzlukçu ilçesinin yeni belediye başkanı Nurettin Akbuğa, ilçeyi tarım ve sanayi alanında önemli bir merkez haline getirmek için büyük projeler başlatacaklarını açıkladı.

Konya'nın Tuzlukçu ilçesi, Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa'nın iddialı projeleriyle büyük bir dönüşüm yaşamak üzere. Akbuğa, ilçede Avrupa standartlarında bir tarım sistemi kurarak vatandaşların kendi ürünlerini üretmesini ve satmasını hedefliyor. Bu kapsamda belediye satış noktaları kurulacak ve kartlı bir sistemle alışveriş yapılacak. Ayrıca, termal tesis, güneş enerjisi santrali, silo ve tahin-pekmez-sirke fabrikası gibi büyük yatırımlar yapılacak. Organize sanayi bölgesi için de başvurular yapılacak ve böylece ilçede istihdam artacak. Bu projelerle Tuzlukçu, hem tarım hem de sanayi alanında önemli bir merkez haline gelmeyi hedefliyor.

AVRUPAİ SİSTEM KURACAĞIZ

Şimdi bizim şöyle bir projemiz var; Avrupai bir sistem kuracağız. Bu sistemde domates, patlıcan, biber gibi tarım ürünlerini üretip belediye satış noktaları kuracağız. Kartlı bir sistem olacak, sistemimizde vatandaş kartı gösterdikten sonra istediği bir ürünü alacak.


BU YIL YATIRIM YILI OLACAK

Avrupai sistemi kurduktan sonra termal tesisin inşaatına başlayacağını belirten Başkan Akbuğa, "Bu yıl Tuzlukçu'nun büyük yatırımlarının olacağı bir yıl olacak. Güneş enerjisi santralimizi bitirmek üzereyiz ancak sadece imar planı durumu var belediye bin megawatt sorununu dile getiriyor o sorunu hallettikten sonra ortada bir engel kalmayacak. Ondan sonra 30 bin tonluk bir silo projemiz var teşebbüse müsaadesini yetkili makamlardan aldık. Hemen ardından ise tahin pekmez ve sirke fabrikasının temelini atacağız" şeklinde konuştu.

VATANDAŞ KENDİ BANKASINI YARATACAK

Bahsi geçen yatırımların işleyişe geçmesinden hemen sonra bu ürünleri iç ve dış piyasaya süreceğini söyleyen Başkan Akbuğa,"Fasulye, mercimek ve bulgur gibi ürettiğimiz ürünleri paketlemeye başladıktan sonra bu ürünleri vatandaşa ulaştıracağız. Böylece halkımız kendi bankasını yaratacak, kalitesini ortaya koyarak aracıya malını ucuz verip ucuza satmayacak, tam tersine malını değerinde satan bir üretici kitlesi oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

ORGANİZE SANAYİ KURULACAK

Tuzlukçu'nun iç göç almasına vesile olacağını söyleyen Başkan Akbuğa, organize sanayi bölgesinin müracaatının önümüzdeki hafta yapılacağını belirterek şöyle konuştu: " Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcı Oruç Baba İnan ile görüştük ve talimat verildi, çok hızlı bir şekilde dosyası hazırlandı ve müracaatını hemen yapacağız. Organize sanayi bölgesine başladıktan sonra Tuzlukçu'nun 5 yılı yatırım yılı olacak ve göç veren bir ilçe değil göç alan bir ilçe olacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri