Bakan Yardımcısı Konya’dan duyurdu! Otomotivde ilan dönemi başlıyor

Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, otomotiv sektörünün 2024 yılı Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,3 büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Gürcan, bu başarıların sektördeki tarihi bir rekora işaret ettiğini belirtti.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, Konya MÜSİAD tarafından düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu" temalı toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Gürcan, küresel düzeyde 2020 yılından sonra yaşanan durgunlukların etkilerine dikkat çekti. Pandemi sonrası yaşanan olayların, tedarik zincirinde aksaklıklara yol açtığını vurgulayan Gürcan, Türkiye’nin bu süreçte üretim, istihdam ve ihracatı artırma yönünde adımlar attığını kaydetti.

Gürcan, Türkiye’nin son 16 çeyrektir kesintisiz büyüme kaydettiğini ve 2023 yılında yüzde 5,1 büyüme oranına ulaştığını ifade etti. Ayrıca, otomotiv sektörünün Türkiye’nin ihracat lokomotiflerinden biri olduğuna dikkat çekerek, 2023 yılı için otomotiv ihracatının 19,4 milyar dolar, yan sanayi ile birlikte toplamda 35 milyar doları aştığını bildirdi.

Bakan Yardımcısı, Türkiye’nin otomotiv üretimindeki global sıralamada 5 yılda 15. sıradan 13. sıraya yükseldiğini, bunun da yatırımların doğru yönlendirildiğini gösterdiğini sözlerine ekledi. Sektör temsilcilerini başarılarından dolayı tebrik eden Gürcan, otomotiv sektöründeki büyüme ve ilerlemenin devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

İLAN PLATFORMLARINDA KİMLİK VE YETKİ DOĞRULAMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

İlan platformlarına kimlik ve yetki doğrulama yükümlülüğü getirildiğini açıklayan Gürcan, ilanların yalnızca TC kimlik numarası onaylanmış kişiler ve yetki belgesine sahip firmalar tarafından verileceğini belirtti.

Konut ilanlarının geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girdiğini, yıl başında tamamen devreye gireceğini ifade eden Gürcan, şu anda hibrit bir sistemle çalıştıklarını vurguladı. Konut ilanı verecek kişilerin e-Devlet üzerinden konut seçerek, ilgili emlakçılara yetki verebileceklerini söyledi.

Bu sistemin otomotiv sektöründe de benzer şekilde uygulanacağını ve e-Devlet üzerinden araç ilanı verme çalışmasının önümüzdeki aylarda hayata geçirileceğini duyurdu. Gürcan, otomotiv sektöründe adil ve rekabetçi bir piyasa yapısının oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini ekledi.

Programa, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ahmet Doğan Alperen ve MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı ile diğer davetliler katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri