Türkiye'nin geleceği Konya Selçuk Üniversitesi'nde konuşuldu!

Konya Selçuk Üniversitesi’nde düzenlenen 3. Uluslararası Teknoloji ve İnovasyon Öğrenci Sempozyumu, öğrencileri bilim insanları ve sektör temsilcileriyle buluşturarak yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlamayı hedefledi.

Selçuk Üniversitesi, 3. Uluslararası Teknoloji ve İnovasyon Öğrenci Sempozyumu’na ev sahipliği yaparak öğrencileri, bilim insanları ve sektör temsilcileriyle bir araya getirdi. Teknolojinin sunduğu fırsatlar ve güncel inovasyon gelişmelerinin ele alındığı etkinlik, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve çeşitli toplulukların iş birliğiyle Alaeddin Keykubat Yerleşkesi Müze Binası’nda düzenlenen sempozyumda, Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sağlayacak projeler ve fikirler tartışıldı.

“MÜHENDİSLER TEKNOLOJİNİN ÖNCÜSÜ OLMALI”

Sempozyumun açılışında konuşan Gençlik Vadisi Koordinatörü ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Terzioğlu, mühendislerin Türkiye’nin uluslararası arenadaki konumunu güçlendirmek için inovasyon ve teknolojide öncü bir rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu ise öğrencilerin aldıkları eğitimle teknolojiyi topluma yayma sorumluluğunu üstleneceğini belirtti. Bayramoğlu, “Türkiye, birçok alanda dünyanın en güçlü ülkelerinden biri. Gençlerimizin vizyonu, ülkemizi zirveye taşıyacak” dedi.

“YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNE DESTEK”

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, etkinliğin çevrim içi oturumunda, yerli ve milli teknoloji hamlesine katkı sunmayı amaçladıklarını ifade ederek, gençlerin girişimcilik ve inovasyon ekosistemine dahil olmasının önemine dikkat çekti.

İNOVASYONUN GELECEĞİ VE LİDERLİK

Etkinlikte konuşan Endüstri Yüksek Mühendisi Gökhan Taşdeviren, Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olduğunu belirterek, mühendislerin liderlik ve yenilikçilikle mücadeleden vazgeçmemesi gerektiğini vurguladı. Taşdeviren, Türkiye’de ilk yapay zeka yüksek lisans tezini sunan isim olarak deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Sempozyumda yapılan sunumlar ve tartışmalar, öğrencilere teknoloji ve inovasyon alanında ilham kaynağı oldu. Bu etkinlik, genç mühendis adaylarının bilgi ve becerilerini geliştirmelerine olanak sağlayarak Türkiye’nin teknolojik kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri