Türkiye'nin en büyük sorunu nedir? Sokaktan gelen cevaplar şaşırttı! / Sokak röportajı

Anadolu'da Bugün TV ekibi, Konya sokaklarında vatandaşların nabzını tuttu ve ülkemizin en büyük sorunu olarak neyi gördüklerini sordu. İşte vatandaşların ilginç yanıtları...

Bazı vatandaşlar, eğitim sistemini ve özellikle matematik eğitiminin yetersizliğini öne çıkardı. Diğerleri ise ülkemize gelen mülteci sorununun ciddi bir problem olduğunu belirtti. İlginç bir şekilde, Danimarkalı bir gurbetçi ise Türkiye'deki eğitim sistemini övdü.

Peki, Konya halkı ülkemizin en büyük sorununu ne olarak görüyor? Eğitim mi, mülteciler mi yoksa başka bir konu mu? Cevapları öğrenmek için videoyu izleyebilirsiniz:

Ülkemizdeki en büyük sorunun matematik geliştirme olduğunu söyleyen bir vatandaş: "Eğitim. Bizim ülkemizde matematik ortalaması çok düşük. Buna rağmen matematik geliştirme açısından hiçbir şey yapılmıyor. Onun yerine İmam Hatip okulları açılıyor. Dini eğitim de önemli ama bence çoğu şehre göre bu konuda öndeyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki mültecilerden rahatsız olduğunu belirten bir vatandaş şunları söyledi: "Türkiye'ye giren yabancı uyruklu insanlar. Her yer mülteci kaynıyor. Daha sabah okudum. Kadının biri bahçede gömülü bulunmuş. 4 tane yabancı uyruklu insan yapmış. Çalıştığımız ortamlarda da varlar. Mülteciler bana sorun gibi geliyor."

Eğitim sisteminin çok iyi olduğunu söyleyen Danimarkalı gurbetçi ise "Türkiye'de eğitim çok güzel, öğrenim yılları diğer ülkelere göre çok kısa. Şimdiki aklım olsa üniversiteyi bitirmek isterim" ifadelerini kullanırken röportaja dahil olan bir grup genç gurbetçi kadına sitem etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri