Konya'da sezeryan doğumda büyük düşüş!

Selçuklu Belediyesi’nin paydaş olduğu “İlk Adım Ebe Gebe Okulu”, anne adaylarının sağlıklı bir doğum süreci geçirmesi için önemli bir kaynak haline geldi.

Selçuklu Belediyesi’nin paydaş olduğu “İlk Adım Ebe Gebe Okulu”, anne adaylarının sağlıklı bir doğum süreci geçirmesi için önemli bir kaynak haline geldi.

Proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından örnek gösterildi. Yazır Sosyal Tesisleri’nde sunulan eğitimler, normal doğumu teşvik ederek sezaryen oranını %50'lerden %33'lere düşürdü.

EĞİTİMLER ANNE VE BABALARI BİR ARAYA GETİRİYOR

Eğitimlere yalnızca anne adayları değil, aynı zamanda babalar da eşleriyle birlikte katılabiliyor. Selçuklu Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ile iş birliği yaparak, annelerin doğum sürecine olumlu katkılar sağlamayı hedefliyor.

"BİLİNÇLENDİRME VE FARKINDALIK ÖNEMLİ"

Emine Erdoğan, normal doğumun anne ve bebek üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekerek, bu tür yerel iyi uygulamaların teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Sezaryen oranlarının düşüşünün önemli bir başarı olduğunun altını çizdi.

“AİLEYİ ÖNCELEYEN PROJELER DEVAM EDECEK”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, sosyal belediyecilik alanında aile ve anneleri önceleyen projelere destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Yazır Sosyal Tesisleri’nde uzman eğitmenler eşliğinde verilen eğitimlerin, sağlıklı bir toplumun temelini oluşturduğunu ifade etti.

İlk Adım Ebe Gebe Okulu’nda görevli eğitmenler, eğitim alan anne ve babaların projeden oldukça memnun kaldıklarını belirtti. Eğitimlere katılan aileler, doğum öncesinde önemli bir bilinç kazandıklarını ve aldıkları eğitimlerin faydalı olduğunu dile getirdi.

Selçuklu Belediyesi Yazır Sosyal Tesisleri’nde, “İlk Adım Ebe Gebe Okulu” projesi kapsamında bugüne kadar 7.800 anne adayı eğitildi. Ücretsiz olarak sunulan eğitimler, doğum öncesi hazırlık ve lohusalık dönemine yönelik çeşitli hizmetleri içeriyor. Anne sütü, emzirme, bebek bakımı gibi konularda hem yüz yüze hem de online eğitimler düzenleniyor.

Bu projeyle, ailelerin sağlıklı ve bilinçli bireyler yetiştirmeleri hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri