Selçuk Üniversitesi'nin "Kürşat" hidromobil projesi büyük ilgi gördü

Selçuk Üniversitesi, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te genç yetenekleri desteklemek amacıyla dikkat çekiyor. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, festivaldeki stantları ziyaret ederek 24 takımın finale kalmasını ve beş takımın ödül almasını kutladı.

Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’te, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, üniversitenin bilim ve teknoloji alanında genç yetenekleri destekleme konusundaki kararlılığını vurguladı. Festivalde stantları ziyaret eden Yılmaz, başarılı olan takımları kutlayarak, “Bu yıl TEKNOFEST’e en yüksek katılımın olduğu yıllardan birisi ve biz de bu başarının bir parçası olmaktan gururluyuz” dedi.

Selçuk Üniversitesi olarak 24 takımın finale kaldığını ve beş takımın ödül aldığını belirten Yılmaz, bu başarıda emeği geçen tüm hocalara ve öğrencilere teşekkür etti. Genç yeteneklerin kendilerini gösterme fırsatı bulduğu TEKNOFEST, teknoloji alanındaki yeniliklerin sergilendiği bir platform olma özelliği taşıyor.

Festivalde yer alan Selçuk Üniversitesi standı, yoğun ilgi görüyor. Stantta, üniversitenin geçmişteki ödülleri sergilenirken, "Kürşat" isimli hidromobil aracı da büyük beğeni topladı. Bu proje, Selçuk Üniversitesi Milli ve Yerli Sancak Topluluğu tarafından tasarlandı.

TEKNOFEST, 6 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Rektör Yılmaz, öğrencilere projelerinde azimle devam etmeleri gerektiğini hatırlatarak, ülkenin bilim ve teknoloji alanındaki geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların önemine değindi.

Festivalde, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TBMM Sanayi, Ticaret, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ve diğer önemli isimler de Selçuk Üniversitesi standını ziyaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri