Selçuk Üniversitesi'nde yeni öğrencilere İŞKUR desteği

Selçuk Üniversitesi, 2024-2025 öğretim yılı oryantasyon programında yeni öğrencilerin uyum süreçlerine katkı sağlamak amacıyla Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile iş birliği yaptı.

İl Müdürü Emrah Keleş, stantta gerçekleştirdikleri kayıt işlemleri, işgücü piyasası, İŞKUR’un faaliyetleri, danışmanlık hizmetleri ve aktif-pasif işgücü piyasası programları hakkında bilgi verdi. Keleş, “Gençlerimize işgücü piyasası hakkında bilgi vermek, eğitimden iş hayatına geçişlerini hızlandırmak ve kariyer planlarında onlara destek olmak, kurum olarak hedeflerimiz arasında” dedi.

2019 yılında beş üniversite ile imzalanan İŞKUR Kampüs protokolü sayesinde, genç nüfusun işgücü piyasasına katılımını artırmaya yönelik çalışmaların verimli bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Keleş, “Ülkemizin insan kaynağı, kalkınma ve büyümenin en önemli belirleyicisidir. Genç, eğitimli ve yetenekli insan gücüne sahip olmamız, geleceğimiz için hayati öneme sahiptir” şeklinde konuştu.

Programın başarılı geçmesini temenni eden Keleş, yükseköğretim hayatına yeni başlayan öğrencilere başarılar dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri