Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen Sushi Workshop, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülçin Algan Özkök moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Uzakdoğu Şefi Mürşide Çınar, sushinin yapım ve sunum teknikleri hakkında uygulamalı bilgiler verdi.
Etkinlik hakkında konuşan Doç. Dr. Gülçin Algan Özkök, bölüm olarak derslerde teorik bilgileri uygulamalarla desteklediklerini vurguladı. Özkök, "Eğitimlerimiz ağırlıklı olarak Türk mutfağına odaklı olsa da dünya mutfaklarına yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Öğrencilerimizin yoğun talebi üzerine bu workshop'u gerçekleştirdik. Amacımız, onların vizyonlarını genişletmek ve yeni iş imkanları yaratmak" dedi.
"FARKLI KÜLTÜRLERE HİTAP ETMEK ÇOK ÖNEMLİ"
Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bünyamin Ayhan ise etkinliğin önemine dikkat çekerek, “Bu tür aktiviteler öğrencilerimizin yalnızca Batı ve Türk mutfağıyla sınırlı kalmaması açısından değerli. Günümüzde Uzakdoğu ve Asya mutfakları oldukça popüler. Fakültemizin uygulama imkanlarını aktif bir şekilde kullanarak Selçuk Üniversitesinin markalaşmasını daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Sushi Workshop, katılımcıların büyük beğenisini toplarken, öğrencilerin farklı mutfak kültürlerini tanıması ve deneyim kazanması açısından faydalı bir etkinlik olarak öne çıktı.