Sağlıkta şiddete karşı 10 haftalık eylemin ardından büyük miting hazırlığı

Konya Aile Hekimliği Etkinlik Derneği (KonAHED), 19 Ekim’de Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından düzenlenecek olan Büyük Ankara Mitingi’ne katılacak. Miting, saat 13.00’te Anıtpark’ta gerçekleştirilecek.

KonAHED Başkanı Dr. Tuğrul Kadir Dündar, sağlıkta şiddetin önlenmesi amacıyla 10 haftadır devam eden "Karalar Bağladık" eylemine dikkat çekerek, tüm meslektaşlarını bu önemli etkinliğe davet etti. Dündar, AHEF tarafından Sağlık Bakanı ile yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını, taleplerin karşılık bulmadığını ifade etti.

Dündar, "Bakanlık, 2018’den beri planlanan yeni Yönetmelik taslağını yürürlüğe koyma niyetinde. Ancak, bu değişiklikler aile hekimlerinin talepleriyle örtüşmüyor," dedi. Sağlıkta şiddet olaylarının yalnızca Türkiye’nin değil, tüm dünyanın sorunu olduğunu vurgulayan Dündar, mevcut mevzuatların tatmin edici olmadığını belirtti.

19 Ekim’de Türkiye'nin dört bir yanından binlerce aile hekimi ve aile sağlığı çalışanının Ankara’da buluşacağını kaydeden Dündar, "Bu büyük miting, onurumuz, anayasal haklarımız ve halkımızın sağlığı için vereceğimiz mücadeleden yalnızca biridir," dedi. Tüm meslektaşlarını ve halkı bu önemli etkinliğe katılmaya davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri