Sağlık çalışanından gazeteciye: Konya'da meslek memnuniyeti ve hayaller

‘Sevdiğim mesleği mi yapıyorum?’ sorusu, belki de hayatımızın en önemli sorularından biri. Anadolu'da Bugün TV'nin Konya'da gerçekleştirdiği sokak röportajında, bu sorunun cevabını vatandaşların ağzından dinledik.

Sağlık personeli olan bir vatandaş işini sevdiğini ve onu geliştirdiğini böyle anlattı: "Sevdiğim mesleği yaptım. İşimi seviyorum. İşimi sevmem; onu geliştirmem ve onun problemlerini halletmemi sağlıyor. Bu mesleği yapmak isteyen gençlere de iyi bir fakülteden mezun olmalarını ve mesleği sevmelerini öneririm"

İş güvenliğinde çalışırken kısmen görme kaybı yaşayan emekli bir vatandaş şunları söyledi: "Elimde fırsat olsa kendi mesleğimi yapmak isterdim. Şu an emekliyim. Kamu ve iş güvenliğinde çalıştım. Kamudaki işimden memnundum. İş güvenliğinde çalışırken görme kaybı yaşadım, şu an kısmen görebiliyorum. Ondan sonra bıraktım"

TOPLUMA FAYDALI BİR GAZETECİ OLMA HEDEFİM VAR

Gazeteci olmak isteyen bir üniversite öğrencisi ise gelecekteki hedeflerinden bahsetti: "Şu an gazetecilik bölümü öğrencisiyim. İleride topluma faydalı, güzel işler yapabilecek, kendini geliştiren bir gazeteci olma hedefim var. Toplumun aşağı tabakasında kalan halkın sorunlarını ekranlara ve medyaya en iyi şekilde taşımak istiyorum"

OSMANLI DÜNYAYA AYAK UYDURAMADIĞI İÇİN ÇÖKTÜ

Yurt dışında yaşadığını söyleyen gurbetçi bir vatandaş: "Ben bir meslekte çalışmadım, yurt dışından geliyorum. Çalışmıyorum, emekliyim. Genelde geziyoruz böyle. Bu memlekette bundan sonra çalışılmaz. Gençler de hep boş geziyor. Osmanlı dünyaya ayak uyduramadığı için çöktü. Düşünen bir toplum olmadığı sürece ülke bir yere varamaz"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri