ÖZEL-Konya’daki tıpçılar kadavralar için öyle bir şey yaptı ki!

15 Ekim Dünya Anatomi Günü kapsamında, Konya’daki Tıp Fakülteleri tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

15 Ekim Dünya Anatomi Günü kapsamında, Konya’daki Tıp Fakülteleri tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. “Ölümsüz eğitim neferleri toprakta yeniden yeşeriyor” temalı fidan dikme etkinliği, Tıp Fakülteleri anatomi laboratuvarlarında eğitimde önemli katkıları olan kadavralara saygı duruşunda bulunmak amacıyla düzenlendi.

Etkinliğe, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakülteleri’nin anatomi öğretim üyeleri, fakülte sekreterleri, araştırma görevlileri, idari personel ve tıp eğitimine yeni başlayan 1. sınıf öğrencileri katıldı.

Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nadire Ünver Doğan, bu etkinliğin öğrencilere farkındalık kazandırdığını belirterek, etkinliğin organizasyonu için NEÜ Tıp Fakültesi Anatomi AD Başkanı Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal’a dernek adına teşekkür etti.

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Necmettin Erbakan Üniversitesi Köyceğiz kampüs alanında gerçekleştirilen etkinlikte toplam 600 adet fidan toprakla buluşturuldu. Etkinlik, Prof. Dr. Uysal’ın katılımcılara teşekkürleriyle sona erdi. Bu anlamlı etkinlik, tıp öğrencilerine kadavraların eğitimdeki önemini hatırlatarak, onları bu konuda daha duyarlı hale getirmeyi amaçladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri