Otomobil sektörüne faiz etkisi! Uzman isim duyurdu...

Konya Oto Lastik, Oto Yıkama ve Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, pandemi sonrası fiyat artışlarının geri geldiğini, ancak döviz kurunun etkisiyle sıfır ve ikinci el araçlar arasındaki farkın arttığını söyledi.

Konya'da otomotiv sektörü, pandemi döneminde yaşanan üretim zorlukları ve çip krizinin ardından fiyat artışlarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Ancak son bir yılda fiyatlardaki balonun küçüldüğünü belirten galericiler, ikinci el araç satışlarının yüzde 25 oranında gerilediğini ifade ediyor.

SIFIR VE İKİNCİ EL ARAÇ ARASINDAKİ MAKAS AÇILDI

Konya Oto Lastik, Oto Yıkama ve Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, pandemi sonrası fiyat artışlarının geri geldiğini, ancak döviz kurunun etkisiyle sıfır ve ikinci el araçlar arasındaki farkın arttığını söyledi. Acıbadem, "Fiyatlar döviz kuruna endeksli olarak ilerliyor. Örneğin, 1 milyon değerinde bir aracın fiyatı, pandemi öncesine göre yüzde 20-25 oranında düştü," dedi.

"TAŞIT KREDİSİ KULLANIM ORANI DÜŞTÜ!"

Yüksek faiz oranlarının da otomobil alımını olumsuz etkilediğini belirten Acıbadem, Türkiye genelindeki esnaf olarak otomotiv sektöründe kredi kartı taksitlerinin artırılmasını talep ettiklerini vurguladı. Araç fiyatlarının artması nedeniyle taşıt kredisi kullanım oranlarının düştüğünü, bu durumun da piyasada etki yarattığını ifade etti.

Sıfır araçların fiyatlarının sürekli döviz baskısıyla arttığını belirten Acıbadem, bu durumun alıcıların kararlarını etkilediğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri