Meram'da Filistin'e destek sergisi açıldı

‘Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi’, Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

‘Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi’, Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

‘Soykırıma Karşı Gazze’nin Çığlığı’ Kısa Film Yarışması kapsamında gerçekleştirilen sergide, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden soykırımın fotoğrafları, Osmanlı ve TBMM arşiv belgeleri yer alıyor. Meram Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi işbirliğiyle düzenlenen sergi, TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı’nın katkılarıyla sunuluyor. 70 eserden oluşan sergi, 26 Ekim tarihine kadar gezilebilecek.

Sergide, Anadolu Ajansı’na ait fotoğrafların yanı sıra, tarihi belgeler de sergileniyor. Hz. Ömer’in Kudüs Hristiyanlarına verdiği amannamenin sureti, Kudüs halkının Kanuni Sultan Süleyman için yazdığı teşekkür mektubu, Gazze Taburu’nun 93 Harbi’ndeki olayları gösteren belgeler ve Filistin haritaları yer alıyor. Türkiye’nin Gazze ve Filistin halkına verdiği destek, TBMM belgeleriyle de vurgulanıyor.

“Mazlumun Yanında, Zalimin Karşısındayız”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, serginin Gazze halkının yanında durduğunu belirtirken, tüm hemşehrilerini davet etti. Kavuş, “Cenab-ı Hakk’tan Gazze’ye sabır ve zafer diliyorum. Bu sergi, soykırıma ve zulme dur demek için yaptığımız bir eylem” ifadelerini kullandı. Meram’ın tarih boyunca mazlumların yanında yer aldığını vurgulayan Başkan Kavuş, hemşehrilerinin bu sergiyi ziyaret etmelerini istedi.

‘Soykırıma Karşı Gazze’nin Çığlığı’ Kısa Film Yarışması ile eş zamanlı açılan bu sergi, Filistin halkının yaşadığı acıları gözler önüne seriyor. Meram Belediyesi, bu tür etkinliklerle toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri