Kuyumcular Odası Başkanı uyardı: Altın alacaklar dikkat...

Anadolu'da Bugün TV olarak son zamanlarda altında yaşanan hareketliliği Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar'a sorduk. Yaşar, altın alacak kişilere önemli uyarılarda bulundu...

Başkan Yaşar, "Ons şu anda 2 bin 525. Bu çok büyük bir artış demek. Ben bunun 3 binlere çıkabileceğini düşünüyorum. Genelde insanlar altın pahalı diyorlar ama altın pahalı değil,ucuz bile diyebiliriz. Şöyle ki; diğer bütün metaller, emtialar dünyada dolar bazında çok yükseliş yaptılar. Hala bu yükselişini tamamlayamadı. Yükselişin devam etmesini bekliyoruz.

"ALTIN YILBAŞINA KADAR CİDDİ ANLAMLARDA YÜKSELEBİLİR"

Eylül ayından sonra, altın yılbaşına kadar ciddi anlamlarda yükselebilir. Bizdeki dolar yükselişiyle, altının dolar bazında maliyeti, altının kendi yükselişi dünyaya göre daha fazla olur. Altın 2023 yılında TL bazında yüzde 100 prim yaptı. Hala yükselişini tamamlayamadı. Bu yıl sonunda yükselişi yüzde 65-70'i bulacak. Bu savaşlar, gerginlikler hatta dünya savaşından söz ediliyor. Altına olan ilgi ve talep kesilmez. Hatta yükselmesi durdurulamaz.

"VATANDAŞLAR MUTLAKA EN AZ YÜZDE 35-40 CİVARI ALTIN BULUNDURSUNLAR"

Vatandaşlarımız altını kuyumcudan alsın. Yatırımlarında en az yüzde 35-40 civarında altın mutlaka bulundursunlar. Hisse senedi alabilirler ya da diğer yatırım araçlarını alabilirler ama mutlaka altın olmalı" şeklinde sözlerine devam etti.

Konuşmanın tamamı:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri