Konya'ya kar geliyor! Tarih belli oldu

Son günlerde hava sıcaklıklarının iyice düşmesiyle birlikte Konya'da soğuk hava etkisini artırdı.Peki kar ne zaman yapacak? İşte detaylar

Son günlerde hava sıcaklıklarının iyice düşmesiyle birlikte Konya'da soğuk hava etkisini artırdı.

Meteoroloji verilerine göre, önümüzdeki 5 gün boyunca soğuk hava dalgası etkisini sürdürecek. Bazı ilçelerde gece sıcaklıklarının sıfırın altına inmesi beklenirken, gündüzleri de soğuk hava hissedilecek.

Ancak 24-30 Ekim tarihleri arasında kısa süreli bir sıcak hava dalgası yaşanacak. Bu dönemde sıcaklıklar 20 dereceye kadar çıkacak ve kentte hava geçici olarak ısınacak.

Meteoroloji verilerine göre Konya’da önümüzdeki beş gün boyunca sıcaklık ve nem oranlarında dalgalanmalar yaşanacak. İşte detaylar:

  • 20 Ekim Pazar: En düşük sıcaklık 3°C, en yüksek 15°C. Nem oranı %28 - %65 arasında değişecek. Hissedilen sıcaklık -3,6°C ve 29,9°C arasında.
  • 21 Ekim Pazartesi: Sıcaklık 4°C - 14°C arasında. Nem oranı %34 - %78. Hissedilen sıcaklık -3,8°C ile 30,9°Carasında.
  • 22 Ekim Salı: En düşük 5°C, en yüksek 15°C. Nem oranı %37 - %78. Hissedilen sıcaklık -1,4°C ve 30,1°Carasında.
  • 23 Ekim Çarşamba: Sıcaklık 6°C - 16°C arası olacak. Nem oranı %32 - %72. Hissedilen sıcaklık -4,1°C ile 28°Caralığında.
  • 24 Ekim Perşembe: En düşük sıcaklık 5°C, en yüksek 17°C. Nem oranı %32 - %79. Hissedilen sıcaklık -3,2°C ve 27,5°C arasında.

Sıcaklık farklarının fazla olduğu bu dönemde, özellikle sabah ve akşam saatlerinde dikkatli olunması tavsiye ediliyor. Gün içinde hissedilen sıcaklıkların zaman zaman mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

ARALIK’TA KAR GELİYOR

Aralık ayının başında ise yeniden soğuk hava dalgası bekleniyor. 2 Aralık’ta Konya’da sıcaklıkların -5 dereceye kadar düşeceği ve kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri