Konyalılar hayatından memnun mu? / Sokak röportajı

Anadolu'da Bugün TV olarak Konya sokaklarında dolaşmaya devam ediyoruz. Bugün "Konyalılar hayatından memnun mu" sorusunu sorduk. İşte cevaplar...

Emekli bir vatandaş gençlerin mutsuzluğunun sebebini şöyle anlattı: "Ben memnunum. Ülke genelini sorarsan, mevcudun alternatifi yok. Ama kendim memnunum. Gençler hiç çalışmak istemeden zengin olmak istiyor. Öyle bir ortam yok. Masa başı iş istiyorlar. Tamam, gençlerimiz zeki olabilir ama devletin bir önlem alması lazım. Ekonomi güzel olsa başka şeylere dert yanardık bence."

Hayatından memnun olduğunu söyleyen bir vatandaş ise gençlerin inançsızlık sebebiyle mutsuz olduğunu söyledi: "Ben dağlarda yaşıyorum, haftada bir kez Konya'ya geliyorum. Şikayetçi olduğum bir konu yok. Neden şikayetçi olacağım? Gençlerde Allah'a ve Peygamber'e inanç yok. İnansalar mutlu olurlar. Ben niye mutluyum? Her şeye inandığım için."

Fiyatlar yüzünden hayatından memnun olmayan bir kadın, "Çocuklarımız için mecbur memnunuz. Açıkçası fiyatlardan memnun değiliz. Mesela ben şu an hastaneye yatacağım, bir şeyler almam gerekiyor. Ama fiyatlar oldukça üst düzeyde. Aldığımız gelir belli, gider belli. Hiç memnun değiliz açıkçası." diyerek memnuniyetsizliğini belirtti.

Ekonomik kriz sebebiyle ülkenin genelinin memnun olmadığını söyleyen bir vatandaş; "Ekonomi ve diktatörlük sebebi ile ülkemiz mutsuz. Ekonomi güzel olsa insanlar en azından bu kadar şikayetçi olmazdı. Diğer bir nedeni ise bence, ülkeyi ötekileştirip, gruplara ayrılması. " sözlerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri